Csúcsrangadók a BL-ben: megismétlik az előző kiírások döntőit

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában pénteken kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek és elődöntőinek párosításait.

Magyar Nemzet
2021. 03. 19. 12:16
Bajnokok Ligája
Nyon, 2020. december 14. A bajnoki trófea a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében egymással mérkõzõ csapatok párosításának a sorsolását az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2020. december 14-én. MTI/EPA/UEFA/Harold Cunningham Fotó: Harold Cunningham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája ezen szakaszának sorsolásakor már semmilyen kiemelés nem volt, tehát azonos országból érkező csapatok és korábbi csoportelsők is összekerülhettek egymással.

Az szinte azonnal eldőlt, hogy házi rangadókat nem rendeznek a negyeddöntőben, hiszen két angol csapat és a német együttesek egyike is külföldi ellenfelet kapott: a csúcsra törő Manchester City a Borussia Dortmunddal, a Chelsea pedig a Portóval találkozik.

Holland–olasz derbi az El-ben

Az Európa-liga párosításait ITT tekinthetik meg.

A nemzeti derbik híján sem maradtunk pikáns párosítások nélkül, ugyanis az elmúlt három év döntői közül kettő újrajátszására is sor kerül a legjobb nyolc között. A Paris Saint-Germain visszavághat a címvédő Bayern Münchennek a 2020-as fináléban elszenvedett vereségért, a Liverpool pedig a Real Madridon állhat bosszút a 2018-as döntőért.

A negyeddöntők párosítása:

Manchester City–Borussia Dortmund

Porto–Chelsea

Bayern München–Paris Saint-Germain

Real Madrid–Liverpool

Az elődöntők párosítása:

Manchester City/Borussia Dortmund–Bayern München/Paris Saint-Germain

Porto/Chelsea–Real Madrid/Liverpool

MENETREND

Negyeddöntő: április 6. és 7.; április 13. és 14.

Elődöntő: április 27. és 28.; május 4. és 5.

Döntő: május 29., Isztambul (Törökország), Atatürk Stadion

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.