Tegyen bármit is a City, nem lehet favoritként tekinteni rá

A nyolc csoportelsőből hetedikként a Manchester City is idegenben elért győzelemmel kezdte a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakaszát, ezzel egy karnyújtásnyira került a továbbjutástól az angol együttes. A Borussia Mönchengladbach vendégeként kivívott 2-0-s siker ellenére Pep Guardiola arra hívta fel a figyelmet, hogy csapatának van még miben javulnia. A németeket irányító kollégája, Marco Rose elégedetten nyilatkozott fiai teljesítményéről.

Magyar Nemzet
2021. 02. 25. 7:16
Pep Guardiola, Bajnokok Ligája, Manchester City
Guardiola még ennél is többet vár el csapatától Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár huszonhat mérkőzés óta veretlen, zsinórban tizenkilenc meccset megnyert, sorozatban hatodik találkozóját hozta le kapott gól nélkül a Bajnokok Ligájában, de ha ilyen őrületes sorozat után azt gondolnánk, hogy Pep Guardiola csupán dicsérettel illeti csapatát, alaposan tévednénk.

A Manchester City szerda este 2-0-ra győzte le a Borussia Mönchengladbachot a BL nyolcaddöntőjének első felvonásán, így vélhetően biztosítva van az angol klub helye a következő körben. Ez a könnyed és egyben magabiztos siker azonban nem elég a katalánnak, tökéletességre áhítozik a maximalista szakember.

– Általánosságban nézve jól teljesítettünk. Kezünkben tartottuk a meccset, csak az utolsó percekben kerültek helyzetbe. Sajnos nem voltunk elég élesek elől, főleg a kapussal szembeni egy az egy elleni szituációk idején. Fejlődnünk kell ebben. Mindig az odavágó a nehezebb (a két meccs közül – a szerk.). Elől kíméletlenebbnek kell lennünk, hiszen ebben a sorozatban tökéletesen kell teljesíteni, ha egy csapat tovább szeretne jutni – idézi az UEFA a honlapja Pep Guardiolát, aki arról is beszélt, hogy a klubját aligha lehet a kupasorozat fő esélyesének nevezni. – A Bayern Münchent látva nem gondolom, hogy mi lennénk a favoritok. Ha az emberek azt mondják, hogy mi vagyunk azok, ezt el kell fogadnunk, de hogy egy olyan csapat lenne a favorit, amely eddig csak egyszer jutott elődöntőbe? Rendben, mondják ezt, elfogadjuk.

Guardiola még jobb teljesítményt vár el a csapatától
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Manchester City vezetőedzőjével ellentétben Marco Rose csak a pozitívumokat emelte ki tanítványai teljesítményével kapcsolatban.

– Össze kell tartanunk. A játékosaim sokat kiadtak magukból ma este, ezért felemelt fejjel léphetünk tovább. Hűnek kell maradnunk önmagunkhoz. Ma egy brutálisan jó csapattal kellett megküzdenünk. Olyan formában vannak, hogy rendkívül nehéz őket megállítani. Egész jól védekeztünk, de ez nagyon nehéz feladat, ha így nekünk rontanak – összegzett a Borussia trénere a Puskás Arénában megrendezett összecsapást követően.

Lars Stindl csapatkapitány már nem volt ilyen engedékeny, bár kiemelte, hogy a Manchester Cityvel csatázni kivételesen nehéz feladat.

– Természetesen a Manchester City egy kivételes csapat. A labda nélkül jól teljesítettünk, de nem voltunk elég bátrak, túl sokat hibáztunk, és a helyzetkezdeményeink csak a meccs végén jöttek. Rengeteget futottunk, hiszen tudtuk, hogy ezt kell tennünk, de megérdemeltük a vereséget. Amikor esélyünk lett volna kontrákra, akkor nem hoztunk jó döntéseket, bár a Manchester City ellen nem olyan könnyű helyzeteket kialakítani, mint ahogy azt gondolják.

„CSAK NYERNÜNK KELL MADRIDBAN – ILYEN EGYSZERŰ”

A szerda esti másik nyolcaddöntő a Real Madrid bergamói sikerével zárult. A rekordbajnok csupán 1-0-ra győzött, pedig az Atalanta egy korai piros lap miatt a mérkőzés nagy részét emberhátrányban küzdötte végig.

– Fizikálisan nagyon erősek és remekül védekeztek – nyilatkozta az olaszokról Zinedine Zidane, a spanyol klub vezetőedzője. – Ez egy jó eredmény nekünk, és ez a legfontosabb. Nem hiszem, hogy a kreativitással gondjaink lennének, hiszen betaláltunk, gólt pedig nem kaptunk. Sok a hiányzónk, de jó úton haladunk.

Gasperini mutatja a siker felé vezető utat
Fotó: EPA/Paolo Magni

Gian Piero Gasperini közben azt reméli, Madridban az Atalanta is rátalál a helyes útra.

– Csak nyernünk kell Madridban. Ilyen egyszerű az egész. Nem szabad túlgondolnunk a dolgokat, csak egy lehetőségünk van. Nyernünk kell – jelentette ki a bergamói mester.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.