Guardiola: Elég egy rossz pillanat, és könnyen ráfázhatunk

Zsinórban hetedik meccsén sem kapott gólt a Bajnokok Ligájában a Manchester City labdarúgócsapata, az angol gárda viszont kétszer is eredményes volt, ezzel a Borussia Mönchengladbach ellenében tovább menetelt a legrangosabb klubsorozat negyeddöntőjébe. Pep Guardiola ugyanakkor nemcsak védői érdemeire világított rá, hanem egész csapatát dicsérte, Marco Rose pedig a kiesés ellenére is büszkén tekint vissza az elmúlt időszakra.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 7:17
Pep Guardiola
A City edzője már a következő kihívásra koncentrál Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pep Guardiola tanítványai hazai sikereik mellett a nemzetközi porondon is remekelnek, kedd este két gyönyörű találattal intézték el a Borussia Mönchengladbachot, és jutottak tovább a Bajnokok Ligája következő körébe. A Manchester City vezetőedzője nem talált kivetnivalót játékosai teljesítményében.

– Néha utólag az egész olyan egyszerűnek tűnik. Jól teljesítettünk, végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Ehhez az is kellett, hogy az első meccs után előnyös helyzetből vághattunk neki a visszavágónak. Ebben a sorozatban nem lehet biztosra menni, de a két remekbe szabott gól megnyugtatta a csapatot, megkönnyítette a folytatást. Mindenki a helyén volt, gyorsan járattuk a labdát. Láttam az elkötelezettséget a játékosokon, és boldogok vagyunk, hogy ott lehetünk a következő körben – jelentette ki Guardiola, majd kifejtette, ő már a jövőre összpontosít.

– Ami történt, megtörtént, ideje továbblépnünk, hiszen a negyeddöntőben elég egy rossz meccs, néhány gyengébb perc, pillanat, és ezekre könnyen ráfázhatunk. Ebben a szakaszban már csak remek kvalitású ellenfelekkel sorsolhatnak minket össze. Megérkeztem óta mindenki a BL megnyeréséről beszél, de egyelőre nem érdemes távolabbra tekinteni a negyeddöntőnél. Ha a trófeán jár az eszünk, és nem azon, hogy mennyit kell dolgozunk a következő két hónapban, rossz útra tévedünk – magyarázta.

A City edzője már a következő kihívásra koncentrál
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Manchester City jelenlegi formájára nem lehet panasz, ráadásul sérültjei sincsenek. A katalán mester abban reménykedik, hogy a jövő héten kezdődő válogatottszünetet követően sem kerül majd csapata rossz helyzetbe.

– Most mindenki egészséges, jó formában vagyunk, de nem tudhatjuk, mi történik a válogatottszünet után és milyen formában kapjuk vissza a játékosokat. Márpedig a futballban egyetlen pillanat is elég, hogy minden megváltozzon. Bízom benne, hogy mindenki egészségesen tér vissza, de a mostani helyzetben semmit sem lehet biztosra venni, mindössze alkalmazkodni lehet – vélekedett.

„A KIESÉS ELLENÉRE IS BÜSZKÉK LEHETÜNK”

Marco Rose szerint dicséretre méltó, hogy csapata eljutott a BL kieséses szakaszáig. A német tréner ezután azt is elismerte, együtteséhez képest az angol csapat magasabb szintet képvisel.

Marco Rose büszke fiaira
Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Összességében büszkék lehetünk a Bajnokok Ligája-idényükre, mert nagyon nehéz csoportból jutottunk be a nyolcaddöntőbe, ott pedig Európa egyik legerősebb csapata állított meg minket – mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón a Mönchengladbach vezetőedzője.

– Mindenki látta, milyen nívót képviselt az ellenfél: minden labdáért harcolnunk kellett, nagyon sokat futottunk, kilencven percen keresztül próbáltunk koncentrálni és szervezettek maradni, de ez nem egyszerű, amikor nincs nálad a labda. Próbáltunk bátran futballozni, de nagyon nehéz felvenni a versenyt olyan kvalitású játékosokkal, mint akik az angol csapatban futballoznak. Nem játszottunk rosszul, de el kell ismernünk, ez a szint magas volt nekünk. Nem marad más hátra, mint készülni a Schalke elleni bajnokira, és a lehető legtöbbet kihozni a Bundesliga hátralévő fordulóiból – tette hozzá.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, második mérkőzés:

Manchester City–Borussia Mönchengladbach 2-0 (2-0)

gólszerző: de Bruyne (12.), Gündoğan (18.)

Továbbjutott a Manchester City, 4-0-s összesítéssel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.