Bajnokok Ligája – Negyeddöntős a Juventus és a Manchester City

A Juventus az Atlético Madrid, a Manchester City pedig a Schalke legyőzésével továbbjutott kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

Forrás: MTI2019. 03. 12. 23:42
null
Torino, 2019. március 12. Joao Cancelo, a Juventus (j) és Saul Niguez, az Atlético Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntõjében játszott visszavágó mérkõzésen a torinói Allianz stadionban 2019. március 12-én. MTI/AP/Antonio Calanni Fotó: Antonio Calanni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heves hazai rohamokkal indult a torinói visszavágó, hiszen a Juventus 2-0-ra elveszítette a párharc első meccsét Madridban. A negyedik percben máris betaláltak a hazaiak, de a játékvezető szabálytalansága miatt nem adta meg a gólt.

A játék képe nem változott, és a 27. percben éppen a portugál csatár fejesével szerzett vezetést az olasz bajnok. Ez volt Ronaldo 125. találata az európai kupaporondon, ezzel újabb rekordot állított fel. Az első félidő hajrájában a madridiak is vezettek néhány veszélyes akciót, de egyenlíteni nem tudtak.

A szünet után ismét a portugálok Európa-bajnoka volt eredményes fejjel. Bár az Atlético szlovén kapusa nagy vetődéssel kiütötte a labdát, a gólvonal-technológia jelzett a játékvezetőnek, aki így megadta a találatot. A 84. percben Angel Correa a tizenhatoson belül ellökte Federico Bernardeschit, az ezért járó büntetőből pedig Ronaldo alakította ki a 3-0-s végeredményt, és mivel nyolcadik alkalommal ért el mesterhármast a BL-ben, beállította csúcsát.

A Manchester City az idegenben 3-2-re megnyert első mérkőzést követően hazai pályán is nyert a Schalke 04 ellen. Az első félidő második felében hét perc alatt háromszor volt eredményes az angol bajnok, majd a szünet után további négy gólt szerzett (7-0).

A legjobb nyolc mezőnyének már tagja a Manchester United, az Ajax, a Tottenham Hotspur és az FC Porto is.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Juventus (olasz)-Atlético Madrid (spanyol) 3-0 (1-0)

gólszerzők: Ronaldo (27., 49., 86. – a harmadikat tizenegyesből)

Továbbjutott: a Juventus, 3-2-es összesítéssel.

Manchester City (angol)-Schalke 04 (német) 7-0 (3-0)

g.: Agüero (35., 38. – az elsőt tizenegyesből), Sané (42.), Sterling (56.), B. Silva (71.), Foden (78.), G. Jesus (84.)

Tj.: a Manchester City, kettős győzelemmel, 10-2-es összesítéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.