Furcsa gólokkal fordított, bevette Párizst a City

Egygólos előnyből várhatja a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének második felvonását a Manchester City, amely 2-1-re győzött a Paris Saint-Germain otthonában.

Magyar Nemzet
2021. 04. 28. 23:08
psg
Riyad Mahrez gólöröme Fotó: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germain tavaly már járt a Bajnokok Ligája döntőjében, ahová a Manchester City évek óta csak készülődik. Úgy tűnik, idén felcserélődnek a szerepek, és az angolok lesznek finalisták, legalábbis Párizsban hatalmas lépést tettek efelé.

Pedig az elődöntő első félidejében magabiztosan irányított a PSG, már két perc után veszélyeztetett. A franciák vezető találatára sem kellett sokat várni, a 15. percben megszületett. Ángel di María remek szögletét követően a labdát az őrzőitől elszakadt Marquinhos bólintotta a kapuba. A csapatkapitány a fontos gólok szerzője: az idei BL-negyeddöntőben a Bayern München ellen is eredményes volt, ahogy tavaly az RB Leipzig elleni elődöntőben is.

Marquinhos vezető találata ITT tekinthető meg.

A bekapott gól előtt és után is a vendégeknél volt többet a játékszer, de helyzeteik csak elvétve akadtak. Az első komolyabbat közvetlenül a szünet előtt jegyezhettük fel, Phil Foden lövése azonban gyerekjáték volt Keylor Navas számára.

Kylian Mbappét sikerült visszafogni a manchesteri játékosoknak
Fotó: MTI_EPA

A fordulás után mintha egy másik meccset néztünk volna: a hazaiak visszaestek, az égszínkékek viszont felszívták magukat, és uralták a pályát, és hatalmas szerencsével ugyan, de sikerült megfordítaniuk a mérkőzés állását is. A párizsiakhoz hasonlóan a manchesterieknél is a csapatkapitány villant: a 64. percben a kapu felé ívelte a labdát, lövésébe (beadásába) senki nem ért bele, így Navas legnagyobb meglepetésére becsorgott a kapuba.

Kevin de Bruyne egyenlítő gólja ITT tekinthető meg.

Hét perccel később Rijad Mahrez is szerencsés gólt szerzett: az algériai szélső szabadrúgása a sorfalban ütött lyukat, a játékszer Paredes és Kimpembe között talált utat a PSG kapujába.

Rijad Mahrez gólöröme
Fotó: Europress_AFP

Végül Idrissa Gueye ütötte be az utolsó szöget a PSG koporsójába: a szenegáli középpályás letalpalta İlkay Gündoğant – joggal villant a piros.

A folytatásban már nem változott az eredmény, a City rohamozott, s végül 2-1-es sikert ünnepelhetett a Parc des Princes-ben, így önbizalommal telve várhatja a keddi visszavágót. Mauricio Pochettinóra, a PSG vezetőedzőjére viszont addig hosszú éjszakák várnak, míg kifundálja, csapatával hogyan állítsák meg Pep Guardiola együttesét az Isztambuli döntőbe vezető úton.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

Paris Saint-Germain–Manchester City 1-2 (1-0)

gólszerzők: Marquinhos (15.), ill. de Bruyne (64.), Mahrez (71.)

kiállítva: Gueye (77.)

A keddi elődöntőben: Real Madrid–Chelsea 1-1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.