Még sohasem neveztek ennyien a Balaton átúszására

Még sohasem regisztráltak előzetesen annyian a Balaton-átúszásra, így várhatóan a részvétel is rekordot dönt majd. Az eseményre a tervek szerint július 31-én, szombaton kerül sor, szokás szerint Révfülöp és Balatonboglár között.

Magyar Nemzet
2021. 07. 27. 16:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők tájékoztatása szerint rekordmennyiségű előzetes nevezés érkezett kedd délutánig a 39. Lidl Balaton-átúszásra: több mint 8600-an regisztráltak eddig az időpontig. A verseny történetében négy nappal a rajt előtt ennyien még sohasem jelezték, hogy részt vesznek az eseményen, amelyre a tervek szerint július 31-én kerül sor, a rajt szokás szerint Révfülöpön, a cél pedig Balatonbogláron lesz.

Nem meglepő, hogy a három versenyszám közül a legnépszerűbb a klasszikus, 5,2 kilométeres Balaton-átúszás lesz, erre már 7600-nál is több regisztráció érkezett, a tavaly debütált 2,6 km-es táv teljesítését eddig csaknem 800 úszó célozta meg, míg az idei debütáló Balaton-áthúzást – a Révfülöp és Balatonboglár közötti SUP-os versenyszámot – majdnem 300-an szeretnék teljesíteni.

 

Tavaly csaknem kilencezren úszták át a Balatont, az idén ennél több vállalkozót várnak
Fotó: Somogyi Hírlap/Kovács Tibor

 

A Balaton-átúszásról szólva ilyenkor még mindig ajánlatos feltételes módban beszélni, hiszen az időjárás már többször keresztülhúzta a szervezők és az úszók terveit, a lebonyolításról a szervező bizottság az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján a Balatoni Vízirendészet rendőrkapitányának egyetértésével július 29-én, csütörtökön 12 órakor dönt, és erről ekkor értesíti majd a résztvevőket és a sajtót. A járvány miatt természetesen lesznek speciális feltételek, ilyen az, hogy csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők nevezhetnek – a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló, sportorvosi engedéllyel rendelkező, igazolt sportolók mellett –, az induláshoz pedig egy hónaposnál nem régebbi, illetve a helyszínen kiállított orvosi igazolás szükséges. Előzetesen július 29-én éjfélig lehet regisztrálni, de a rajt helyszínén, Révfülöpön is van lehetőség a nevezésre. Az első úszók reggel 8 órakor, az utolsók délben vethetik be magukat a vízbe, és a távokat teljesítőket különhajók viszik vissza Révfülöpre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.