Balhé az élmezőnyben, járt is a dupla kizárás

Dán győzelem, kazah és belga kizárás a flandriai körverseny mérlege.

Magyar Nemzet
2021. 04. 04. 17:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerékpáros versenynaptárban kiemelt szerepet tölt be az öt egynapos klasszikus, amelyek közül a flandriai körversenyt rendezték vasárnap. A 263,7 km-es távból 25-öt sem tettek meg, amikor két kerekes majdnem tömegbukást okozott.

Jevgenyij Fjodorov (Astana) a mezőny elején haladva szükségtelenül fékezett, Otto Vergaerde (Alpecin–Fenix) pedig vállal nekiment. Bármelyik akcióból komoly bukás lehetett volna, így nem véletlen, hogy a zsűri a kazah és a belga versenyzőt is kizárta.

Vergaerde csapattársa, a címvédő Mathieu van der Poel közel járt ahhoz, hogy két egymás utáni évben megnyerje a viadalt, ám az utolsó métereken meglepetésre lehajrázta őt a dán Kasper Asgreen (Deceuninck–Quick-Step), aki karrierje eddigi legjelentősebb sikerét aratta.

Harmadik helyen az olimpiai mezőnyverseny 2016-os győztese, Greg van Avermaet végzett. Idén ötkarikás aranyéremre hajt a vasárnapi második helyezett Van der Poel is, azonban az országúton mutatott erős teljesítménye ellenére a hegyikerékpár tokiói versenyére készül.

Magyar versenyző nem állt rajthoz a flandriai versenyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.