Balogh Zsolt: A spanyolok elleni vereség nem lesz hatással a folytatásra

A válogatott 31 éves jobbátlövője, Balogh Zsolt szerint a sok technikai hiba és a játékosok meccshiánya vezetett a spanyolok elleni 36-28-as vereséghez.

2021. 01. 25. 20:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda-vb-n Balogh Zsoltnak jobbára epizódszerep jutott, a szakmai stáb a spanyolok elleni mérkőzésig a legtöbb meccsre nem is nevezte a tapasztalt jobbátlövőt. A tatabányai játékos a csoportdöntőn megkapta az esélyt, Győri Mátyással holtversenyben ő volt a magyar válogatott legeredményesebb játékosa öt góllal. Balogh szerint önbizalom terén nem álltak jól a pályán levő játékosok, a sok technikai hiba mellett a statikus támadásvezetés okozta a nyolcgólos vereséget.

Balogh Zsolt öt gólt dobott a spanyoloknak Fotó: MTI/AFP

– Nem volt sok önbizalmunk, sok technikai hibát követtünk el a spanyolok ellen. Nem így szerettük volna befejezni a középdöntőt. Tapasztalatszerzésre jó volt a spanyolok elleni mérkőzés, most már testközelből tudjuk, hogyan nem szabad játszani egy ilyen erős csapat ellen. Erőlködős volt a játékunk, elég statikusan vezettük a támadásainkat. A szünetben megbeszéltük, hogy igyekszünk kijavítani a hibáinkat. Sajnos, ez csak néhány percig sikerült, a spanyolok átgázoltak rajtunk. Abban biztos vagyok, hogy ez a vereség nem lesz hatással a következő mérkőzésünkre – értékelt Balogh Zsolt a spanyolok elleni vereség után.

Győri Mátyás szintén arra híva fel a figyelmet, hogy lesz még keresnivalója a világbajnokságon a magyar válogatottnak. A szerdai Franciaország elleni folytatás előtt önbizalmat igyekezett csepegtetni a játékostársaiba a tatabányai irányító.

– Éreztük, hogy tehermentesítenünk kell az első sor játékosait. Sajnos gyermeteg hibákat követtünk el, nem éreztük a védekezést a spanyolokkal szemben. Semmi okunk sincs arra, hogy lógassuk az orrunkat, ugyan már elértük a célunkat, de még éhesek vagyunk a sikerre, és szeretnénk minél feljebb törni – mondta a 23 éves játékos.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.