„Lionel Messi jelét adta annak, hogy maradni akar”

Vasárnap lezárult a Barcelona futballcsapatának elnökválasztási szappanoperája, és az egykori elnök, Joan Laporta került újra a vezetői székbe. Az egyik fő kihívás Lionel Messi megtartása lesz, de Laporta számára ez nem ismeretlen terep, hiszen egyszer már megbirkózott ezzel a feladattal.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 03. 09. 8:52
Laporta
Joan Laporta meglepődött Fotó: MTI/AP/Joan Monfort
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona Joan Laporta vezetése idején élte legutóbbi nagy sikerkorszakát. A katalán jogász 2003 és 2010 között állt a klub élén, és e hét év alatt Spanyolországban és Európában is tarolt a csapat, egyebek mellett négy spanyol bajnoki cím és két Bajnokok Ligája-győzelem volt a termés.

A korszak másik jelentős mérföldköve az volt, amikor 2005 nyarán bekerült a felnőttcsapat keretébe. Az argentin aranylabdás mindig közeli kapcsolatot ápolt Laportával; az elnök volt az, aki lebeszélte a váltásról Messi édesapját és egyben ügynökét, Jorgét, amikor 2006-ban az Internazionale megpróbálta a labdazsonglőrt Milánóba csábítani.

– Boldog lesz itt, megszerzi a dicsőséget, amire vágyik – győzködte Laporta Jorge Messit. – Az Interrel csak pénzügyi szempontból jár jobban. A fiad arra hivatott, hogy a történelem legjobbja legyen, és itt olyan csapatot kaphat maga mögé, amely segít neki elérni ezt. Jól fogja itt érezni magát.

Laporta tizenegy év után ül vissza az elnöki székbe
Fotó: MTI/AP/Joan Monfort

A trófeák akkor Laporta szavait igazolták. A történelem azonban most megismétli önmagát, és az újdonsült elnöknek újra Messi megtartása érdekében kell cselekednie. A szélső szerződése ugyanis nyáron lejár, és az argentin már többször is beszélt arról, hogy távozna a klubtól. Laporta ígérete szerint azon fog munkálkodni, hogy ez ne történjen meg.

– Nagyon jó volt látni, hogy Messi részt vett a szavazáson. Ez egy újabb bizonyítéka a Barcelona iránt érzett szeretetének. Meggyőződésem, hogy maradni akar, már gratulált is nekem a győzelem után – húzta alá.

Lionel mellett Jorge Messi is kifejezte a támogatását az elnök felé. A játékos édesapja a klub azon Instagram-bejegyzését kedvelte, amelyben Laporta győzelmét ünnepelték a katalánok.

Sajtóinformációk szerint a hatszoros aranylabdás mellett egykori sikerkovácsok is szerepet kaphatnak a csapat jövőjének építésében, Jordi Cruyff és Xavi Hernandez visszatérése is szóba került.

– Nem fogom megerősíteni ezt az információt. Nincsenek kötöttségeim. Akkor hozunk majd döntéseket, ha látjuk, merre haladunk. A jelenlegi munkavállalóink felé érzett tisztelet miatt először velük fogok beszélni.

Joan Laporta viszont annyit nyilvánosságra hozott, hogy Oscar Graut Ferran Reverter váltja a klub vezérigazgatói székében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.