Eldőlt, hogy ki lesz a Barcelona vezetőedzője jövőre

Hosszú találgatássorozatot követően Joan Laporta elnök csütörtök este jelentette be, hogy a klubvezetés ki mellett tette le a voksát.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 06. 04. 9:24
Ronald Koeman
Nem lehet boldog a Barcelona edzője Fotó: /Alejandro Garcia Forrás: MTI/EPA/EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több trénert, köztük Hansi Flicket és Xavi Hernándezt is emlegette korábban a spanyol sajtó mint a Barcelona lehetséges új vezetőedzőjét, de a katalán futballklub vezetősége a találgatásokhoz képest más utat járt be, és úgy döntött, a következő kiírást is Ronald Koeman irányítása alatt kezdi meg a csapat.

Az együttes élére 2020-ban érkezett holland szakember szerződése egyébként is érvényes volt a következő idényre, de a gránátvörös-kékek idei gyenge szereplése miatt felvetődött, hogy eljött az ideje a váltásnak. A Barcelona a spanyol labdarúgó-élvonalban csak a harmadik helyen végzett, a Bajnokok Ligájában pedig már a nyolcaddöntőben búcsúztatta a Paris Saint-Germain.

 

Hogy a rosszabbnak ítélt eredmények ellenére is Koeman marad a csapat vezetőedzője, azt Joan Laporta klubelnök jelentette be csütörtök este.

– A visszatekintés időszaka után úgy döntöttünk, hogy Koeman meglévő szerződése alapján vele folytatjuk a munkát. Nagyon elégedettek voltunk a megbeszélésekkel, amik lezajlottak köztünk. Nyílt tárgyalásokat folytattunk, és az edző viselkedése kifogástalan volt. A kis véleménykülönbségeinkre is megtaláltuk a megoldást. Arra törekedtünk, hogy a Barcelona érdekeit szem előtt tartva a legjobb döntést hozzuk meg, és most boldogok vagyunk, hogy bejelenthettük, mire jutottunk – fogalmazott Laporta, majd újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, nem Koeman érvényes szerződése miatt döntöttek a folytatás mellett.

A klub és a vezetőedző közti megállapodás nem változott, az előzetes hírekkel ellentétben nem csökkentették a holland szakember fizetését.

– A korábbi szerződés marad érvényben. A továbbiakról majd a jövőben tárgyalunk. A vezetőedző már az előző idényben is sokat tett a csapatért, így nem fontolgattuk, hogy csökkentsük a fizetését, de ő is tudja, hogy milyen helyzetben van a klub. Most az a célunk, hogy a lehetőségekhez mérten megerősítsük a játékoskeretet, bár nem lesz ez könnyű feladat ezen a piacon. Koemannak tetszik a hozzáállásunk – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.