Giro-szakaszgyőztessel jönnek az olaszok a magyar körversenyre

Újabb rangos csapat nevezett be a Tour de Hongrie-ra: a május 12–16. közötti magyar kerékpáros körversenyen indul a Bardiani is, amely ott lesz a Giro d’Italián is, mégpedig a 38. alkalommal. Az olaszok hozzánk most először jönnek.

Magyar Nemzet
2021. 02. 18. 12:37
null
Bardiani Forrás: Facebook/Bardiani CSF Faizanè Pro Team
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bardiani-CSF-Faizané a harmincnyolc Giro-részvétele során huszonöt szakaszgyőzelmet jegyzett, természetesen részt vett már a Tour de France-on és a Vuelta a Espanán is – a profi kerékpársport egyik legnagyobb múltú egyesületéről van szó, amely Bruno Reverberi irányításával 1982-ben indult útjára. A folyamatosságra jellemző, hogy napjainkban Bruno fia, Roberto vezeti a Bardianit.

A klub első nagyágyúja egy igazi világklasszis, az 1976-os Tour de France-győztes belga Lucien Van Impe volt, aki 1985-ben egy szezont töltött az olasz csapattal, s ezalatt végigvitte együttesét a Giro d’Italián és a Tour de France-on is. 1988-ban az olasz Patrizio Gambirasio szerezte meg az első Giro d’Italia-szakaszgyőzelmet a klubnak, majd 1990-ben Stefano Allocchio a másodikat és a harmadikat is, előbb egy 31 kilométeres egyéni időfutamon, majd sprintben, Mario Cipollinit lehajrázva. Rengeteg nagy nevet adott az egyesület a kerékpársportnak, ezt jelzi, hogy itt kezdte sikeres profi pályafutását a Girón kétszer is összetett harmadik helyezett Giuseppe Guerini, a Vuelta és a Giro pontversenyét is megnyerő Fabrizio Guidi, s az összesen negyvennyolc (!) Grand Tour-szakaszgyőzelemig jutó Alessandro Petacchi is.

A Bardiani már gőzerővel készül a szezonra
Forrás: Facebook/Bardiani CSF Faizanè Pro Team

Amint arra a Tour de Hongrie honlapja emlékeztet, a Pro Team-bejegyzésű Bardiani-CSF-Faizané már tavaly benevezett a magyar körversenyre, ám a koronavírus-járvány kirobbanása meghiúsította a bemutatkozást, amelyre így 2021. május 12-én kerülhet sor. Az olasz együttes színeiben három olyan bringás is szerepel, aki már részt vett a Tour de Hongrie-n: az olasz Filippo Fiorelli 2016-ban még a Delio Gallina Colosio színeiben indult, a Costa Rica-i Kevin Rivera az Androni Giocattoli-Sidermec csapatával 2018-ban és 2020-ban is járt nálunk, a csapat legnagyobb csillaga, a kétszeres Giro-szakaszgyőztes Giovanni Visconti pedig 2019-ben a Neri Sottoli-Selle Italia-KTM bringásaként az összetett verseny ötödik helyén zárta a Tour de Hongrie-t.

A 2021-es Tour de Hongrie csapatai:

TREK-Segafredo (amerikai) – World Team

Team BikeExchange (ausztrál) – World Team

Team Jumbo-Visma (holland) – World Team

Israel Start-Up Nation (izraeli) – World Team

Astana-Premier Tech (kazah) – World Team

EOLO-Kometa (olasz) – Pro Team

Team Novo Nordisk (amerikai) – Pro Team

Androni Giocattoli-Sidermec (olasz) – Pro Team

Sport Vlaanderen-Baloise (belga) – Pro Team

Bardiani-CSF-Faizané (olasz) – Pro Team

Mazowsze Serce Polski (lengyel) – Continental Team

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.