Barka aranyért küzdhet az Eb-n

Magyar Nemzet
2019. 04. 12. 15:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azután, hogy Veréb István a szabadfogásúak 92 kg-os súlycsoportjában a harmadik helyen zárt, és megszerezte válogatottunk első érmét a bukaresti Eb-n, tegnap női csapatunk is sikerrel rohamozta meg a dobogót.

Az 57 kg-ban a háromszoros vb-3. Barka Emese a nyolcaddöntőben két vállra fektette a romániai Fodort, utána 3-0-s hátrányból fordítva 8-5-re legyőzte az azeri Kolesznikot, az elődöntőben pedig ellenállhatatlan birkózással 11-3-ra verte a bolgár Hrisztovát. A 29 éves csepeli versenyző így bejutott a mai döntőbe, vagyis biztos, hogy a legjobb Eb-szereplését jegyzi, mert a kontinenstornákról eddig négy bronzot gyűjtött.

Két versenyzőnk csütörtök a dobogó harmadik fokát célozhatta meg. A 76 kg-ban Németh Zsanett már előző nap biztosította magának a bronzmeccs lehetőségét, az 59 kg-ban pedig Galambos Ramóna a vigaszágon délelőtt remek tusgyőzelemmel érte el, hogy az esti programban is szőnyegre szólítsák. A nap végén Galambos 5-1-re kikapott a címvédő török Yesilirmaktól, így ötödik lett, Némethnek összejött a bronzérem, miután 6-1-re nyert a norvég Solheim ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.