Flick élvezte a meccset, Simeone is talált pozitívumot

A labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójában a címvédő Bayern München 4-0-ra legyőzte az Atletico Madridot. A bajorok nemzetközi győzelmi sorozata tovább tart, de a vesztes spanyoloknál sincs világvége-hangulat.

Magyar Nemzet
2020. 10. 22. 12:55
Flick, Bayern
Négyszer ünnepelhettek gólt a Bayern játékosai Fotó: Andreas Gerbert Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hansi Flick 2019 novemberében lett a Bayern München vezetőedzője. A német szakember hamar a sztártrénerek közé emelkedett, hiszen azóta minden lehetséges trófeát megnyert csapatával. A Bajnokok Ligája előző kiírásában a bajorok valamennyi találkozójukat megnyerték, a sorozatot pedig az új idény nyitányán is folytatták.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, mégis könnyedén nyertünk – összegzett az Atlético elleni mérkőzés után Flick. – Fizikailag nagyszerű állapotban vannak a játékosok, jó arányban nyertük meg a párharcokat és a kapu előtt is hatékonyak voltunk. Mi több, szebbnél szebb gólokat lőttünk! Igazán élvezetes kezdése volt az új BL-szezonnak.

A nyári BL-döntőt eldöntő Kingsley Coman is ott folytatta, ahol abbahagyta: két gólt vállalt az Atlético ellen. Rajta kívül Goretzka és Tolisso volt eredményes.

– Nagyszerűen játszottunk ma, örülök a magam két góljának is – mondta a francia támadó. – Bízom benne, hogy sokáig ilyen formában tudunk futballozni.

A nagy arányú vereség ellenére az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone sem volt elégedetlen azzal, amit látott.

– Végig hajtottunk a gólért, jó hozzáállással játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink, de azokat jobban kellett volna kihasználnunk. A kapu előtti hatékonyság jelentette a különbséget a két csapat között. Nem gondolom, hogy hibák tömkelegét követtük volna el. A Bayern azonban nagyszerűen élt a lehetőségeivel a labdaszerzések után – értékelt az argentin szakember.

A második fordulóban a Bayern a Lokomotív Moszkva otthonában lép pályára, míg az Atlético csapatát, a Red Bull Salzburgot fogadja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.