Elképesztő összegek a Bayern München fizetési listáján

Nagy átalakuláson mehet keresztül a nyáron a BL-címvédő Bayern München, amely több sztárjával csak jelentős fizetésemeléssel állapodhat meg a hosszabbításról. Németországban a bajor klubnál alkalmazott bérekről írtak, amelyből az is kiderült, hogy Robert Lewandowski többet keres egy évben, mint amennyiért Szoboszlai Dominikot megvette az RB Leipzig.

Magyar Nemzet
2021. 03. 09. 11:07
null
London, 2019. október 1. Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepli a Tottenham Hotspur elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában játszott mérkõzésen Londonban 2019. október 1-jén. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bérjegyzéken is látványos a generációváltás, amelyen keresztülmegy a Bayern München. A tavalyi Bajnokok Ligája-győzelem fiatalabb kulcsfigurái, mint Joshua Kimmich (26), Leon Goretzka (26) és Kingsley Coman (24) benyújtják a számlát, a céljuk a következő szerződéskötéskor a keretben elfoglalt helyükhöz méltó fizetés.

A PSG elleni tavalyi BL-döntő győztes góljának a szerzője, Coman például a Sky Sport információi szerint nemrég már visszautasított egy hosszabbítási ajánlatot, amelyet a müncheni klub tett neki. A Bayern 2026-ig szerette volna megtoldani a francia szélső jelenleg 2023-ig érvényes szerződését, ám a felkínált anyagi feltételek egyelőre nem győzték meg Comant.

Szintén rendezésre szorul Goretzka 2022-ben és Kimmich 2023-ban lejáró megállapodása, hiszen az elmúlt időszakban mindketten a klub leginkább meghatározó labdarúgói közé kerültek a teljesítményükkel, ám a fizetésük nem tükrözi ezt a pozíciót. A Sky Sport kutatása alapján kerültek nyilvánosságra a becsült összegek, hogy mennyit keresnek a Bayern München sztárjai.

A Bayern München éves fizetési listája: 1. – 22 millió euró, 2. Manuel Neuer – 18 millió, 2. Leroy Sané – 18 millió, 4. – 16 millió, 5. Lucas Hernandez – 14 millió, 6. Douglas Costa – 12 millió, 6. Jérome Boateng – 12 millió, 7. – 11 millió, 8. Joshua Kimmich – 10 millió, 8. Leon Goretzka – 10 millió, 10. Serge Gnabry – 9 millió, 11. Kingsley Coman – 8 millió, 12. Niklas Süle – 7 millió, 12. Corentin Tolisso – 7 millió, 14. Javi Martinez – 6 millió, 14. Alphonso Davies – 6 millió, 16. Alexander Nübel – 5 millió, 16. Benjamin Pavard – 5 millió, 18. Jamal Musiala – 4 millió.

Mint az látható, a bajorok messze a legjobban kereső labdarúgója Robert Lewandowski, aki többet keres, mint amennyiért Szoboszlai Dominikot megvette a télen az RB Leipzig Salzburgból, noha a húszmillió eurós vételár magyar átigazolási rekord volt. Ez is egy érdekes összevetés a magyar és a lengyel futball jelenlegi helyzete között a két válogatott március 25-i, egymás elleni vb-selejtezője előtt.

A Sky Sport szerint Kimmich, Goretzka és Coman esetében egyaránt 15 millió lehet az új fizetés, amelyért hosszabbítanának, valamint ugyanennyit kaphat Serge Gnabry is. A fizetésemelésekre lesz forrása a Bayernnek, hiszen David Alaba, Douglas Costa és Javi Martinez távozik a nyáron, illetve Jérome Boateng vagy Niklas Süle is nagy valószínűséggel elhagyja Münchent.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.