A Bayern München vezetője nem kér a szuperligából

Okkal nem szerepelt az Európai Labdarúgó-szuperliga megalakulásáról szóló közleményben az alapító együttesek között a Bayern München. A bajor sztárcsapat vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge szerint a szakadár topklubok szerveződése óriási károkat okoz a futballnak.

Magyar Nemzet
2021. 04. 19. 11:39
null
A Bayern München jól keresett a Bajnokok Ligájával Fotó: José Sena Goulao Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha megváltozik a jelenlegi rendszer, az sok embernek nehézzé teszi az azonosulást a labdarúgással. Ez óriási károkat okozna a nemzeti bajnokságoknak, ezért vannak fenntartásaim. Ha ma kellene döntenem a Bayern csatlakozásáról, nemet mondanék” – ezt ugyan nem ma nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München vezérigazgatója, de nem is olyan régen, napra pontosan három hónapja idézte a szavait a Daily Mail. Vélhetően azóta nem változott az álláspontja, ugyanis a bajor klub nem szerepelt az éj leple alatt bejelentett Európai Labdarúgó-szuperliga tagjai között, noha a BL címvédőjeként az elsők között lenne a helye a listán.

Tizenkét együttes hozza létre az új sorozatot, a hat angol topklub (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) mellett három-három spanyol (Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid) és olasz sztárcsapat (AC Milan, Internazionale, Juventus). A névsorból minden szempontból, a tradíciókat, a közelmúlt eredményeit és a gazdasági erőt tekintve is hiányzik a Bayern München, amely a francia Paris Saint-Germain mellett egyértelműen a legnagyobb kimaradó.

A bajorok hatszor nyerték meg a legrangosabb európai kupát, a BEK/BL-t, amelynek jelenleg is ők a címvédői. Mindössze a Real Madrid és az AC Milan sikeresebb náluk 13, illetve hét győzelemmel.

Rummenigge nem leplezte, hogy a szuperliga megfontolása mögött a pénz az első számú mozgatórugó, és a klubok törekvéseinek lendületet adott a világjárvány, hiszen minél hamarabb szeretnék visszaszerezni a kieső bevételeiket, ami felgyorsította a folyamatokat. – Természetesen azon gondolkodnak, hogyan lehetne növekedést elérni a jövőben, márpedig a szuperliga felkeltené az érdeklődést, ami gazdasági hasznot hoz majd – fejtegette Rummenigge.

Úgy tűnik, a Bayern München egyelőre nem kér ebből. Kérdés, meddig teheti ezt meg, ha nem akar lemaradni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.