Döntőbeli ellenfeléről vehet példát Djokovics legyőzője

Lorenzo Sonego folytatta menetelését, már döntős a bécsi tenisztornán. Ellenfele, Andrej Rubljov idei ötödik trófeájáért lép pályára a fináléban.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 17:15
null
Bcs, 2020. oktber 30. Az olasz Lorenzo Sonego a vilgels szerb Novak Djokovic ellen jtszik a bcsi tenisztorna frfi versenynek negyedddntjben 2020. oktber 30-n. Sonego 6:2, 6:1 arnyban gyztt. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics elleni váratlan, de annál simább sikere után az olasz Lorenzo Sonego megnyerte élete első ATP 500-as elődöntőjét, így bejutott a bécsi torna döntőjébe. Sonego korábban a selejtező utolsó körében kikapott, csak Diego Schwartzman visszalépése után, szerencsés vesztesként került a főtáblára. Ott viszont Dusan Lajovics, Hubert Hurkacz, Novak Djokovics és Daniel Evans ellen sem vesztett szettet.

Sonego vasárnap a tizedik teniszező lehet, aki szerencsés vesztesként ATP-tornát nyer. Legutóbb ez 2018-ban Marco Cecchinatónak éppen Budapesten sikerült, de hasonló bravúrt ért el korábban Sonego vasárnapi ellenfele, Andrej Rubljov is, még 2017-ben, a horvátországi Umagban.

Rubljovnak idén nem kell selejtezőkkel bajlódnia, néhány hete már a legjobb tíz között jegyzik a világranglistán. Ha vasárnap az orosz teniszező Sonegót is legyőzi a bécsi döntőben, akkor idei ötödik trófeáját szerzi meg az ATP Touron – most még Djokoviccsal együtt vezeti ezt a rangsort 4-4 tornagyőzelemmel.

A párizsi mesterverseny selejtezőjének első kiemeltje, sima győzelmet aratott a francia Arthur Cazaux ellen. A főtáblás helyért a kanadai Vasek Pospisil lesz Fucsovics ellenfele.

Nur-Szultanban ATP 250-es versenyt rendeznek a héten. Az ausztrál John Millman egymás utáni második meccsén fordított szetthátrányból a döntő felé vezető útján. Millman első ATP-trófeáját szerezheti meg a vasárnapi döntőben. Ellenfele a francia Adrian Mannarino lesz, akinek 1-8 a mérlege ATP-finálékban.

ATP 500-as verseny, Bécs, elődöntők:

Sonego (olasz)–Evans (brit) 6-3 6-4

Rubljov (orosz, 5.)–Anderson (dél-afrikai) 6-4 4-1-nél Anderson feladta

ATP 1000-es verseny, Párizs, selejtező:

Fucsovics (magyar, 1.)–Cazaux 6-3 6-1

ATP 250-es verseny, Nur-Szultan, negyeddöntők:

Millman (ausztrál, 4.)–Tiafoe (amerikai) 3-6 6-4 6-4

Mannarino (francia, 3.)–Ruusuvuori (finn) 7-5 6-2

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.