Befutottak Fehérvárra a világsztárok

Munkatársunktól
2019. 07. 09. 11:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai, székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj előtt a koronázóvárosban tartott tegnapi sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester elmondta: megejtő volt számára olimpiai és világbajnokokkal találkozni, akik telefonjukkal fotózták Székesfehérvár nevezetességeit.

S ez a jövőben is így lesz, mert a szervezők bejelentették, hogy három évig még a Bregyó köz ad otthont a világ legjobb atlétáit hazánkba csábító versenynek. A férfihármasugrás kétszeres olimpiai bajnoka, az amerikai Christian Taylor elmondta, otthon érzi magát Székesfehérváron, szeret Magyarországra járni.

Honfitársa, Will Claye – aki néhány napja 18,14 méterre repült – felelevenítette azt az időszakot, amikor elkezdett sportolni. Amióta hármasugró, mindig a világcsúcsot akarta megdönteni, de bevallása szerint Jonathan Edwards 18,29 méteres rekordjához még nem érzi magát közel. Női 2000 méteren az etióp Genzebe Dibaba azonban ma megdöntené a saját világcsúcsát.

Női súlylökésben dobókörbe lép az olimpiai bronzérmes Márton Anita, ellenfelei között a nemzetközi szövetség ranglistájának első tíz helyezettje közül öten jelen lesznek. Férfi-kalapácsvetésben az Eb-3. Halász Bencének többek között a háromszoros világbajnok lengyel Pawel Fajdekkel, az Eb-címvédő Wojciech Nowickival, valamint a riói ötkarikás aranyérmes tádzsik Dilshod Nazarovval kell felvennie a versenyt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.