Behívták a felcsúti Corbu Mariust a román válogatottba

Gyorsabban történt, mint gondoltuk volna. Egy napja írtuk meg a Puskás Akadémia 18 éves tehetségének, Marius Corbunak a történetét. Szerda délben már arról érkezett hír Erdélyből, hogy a Csíkszeredán nevelkedő másik két magyar ifjú – Szondy Botond és Casiadi-Bakó Soma – mellett a csángó származású Corbu is szerepel az U19-es román keretben.

Magyar Nemzet
Forrás: Székelyhon2021. 02. 24. 13:18
null
Corbu Mariust behívták és visszacsábítanák a románok Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként korábban megírtuk, Corbu Marius szerepelt már román korosztályos válogatottban, az U17-ben, ám felnőtt szinten magyar válogatott szeretne lenni. Utánpótláskorban azonban csak a román együttest erősítheti. El kell döntenie, hogy szerepel-e az U19-es román csapatban. A mostani meghívó nem tétmeccsre, hanem csupán márciusi össztartásra szól, amelynek során Szerbia ellen játszanak felkészülés mérkőzést Aradon.

Corbu Marius mellett másik két magyar fiatal, a csíkszeredai akadémián pallérozódó Szondy Botond és Casiadi-Bakó Soma is ott van a keretben.

– Fontos, hogy játékosaink jelen legyenek a két válogatottban. Ez jelzés, hogy az akadémián komoly és minőségi munka zajlik. Örülünk, hogy három játékosunk szerepel az U19-es bővített keretben. Casiadi és Szondy is már többször szerepelt a korosztályos válogatottakban, rendszeresen behívják őket, de Corbu is bemutatkozott már korábban a román korosztályos válogatottban. A szabály szerint ha egy csapattól legkevesebb két játékost behívnak a válogatottba, akkor kérheti bajnoki mérkőzésének elhalasztását. Mi erről még nem beszéltünk a felnőttcsapat szakmai stábjával – nyilatkozta Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke a Szekelyhon.ro erdélyi portálnak.

A román U19-es válogatott automatikus résztvevője lett volna a nyolc csapatot felvonultató nyári korosztályos Európa-bajnokságnak. A tornát az eredeti tervek szerint június 30. és július 13. között rendezték volna meg négy romániai helyszínen, de az Európai Labdarúgó-szövetség kedden úgy határozott, a járványhelyzet miatt idén mégsem rendezik meg a korosztályos Eb-t.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.