Bejelentette a PSG, Pochettino edzőként tér vissza Párizsba

Thomas Tuchel távozása óta nyílt titok volt, most már hivatalos: Mauricio Pochettino a Paris Saint-Germain új vezetőedzője.

Magyar Nemzet
2021. 01. 02. 17:17
Pochettino
Madrid, 2019. június 1. Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur argentin vezetõedzõje csapatának az FC Liverpool ellen játszott mérkõzésén a labdarúgó Bajnokok Ligája döntõjében a madridi Wanda Metropolitano Stadionban 2019. június 1-jén. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez Fotó: Rodrigo Jiménez Forrás: MTI/EPA/EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germain az elmúlt években uralta a francia labdarúgó-bajnokságot, 2020-ban pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutott. Ennek ellenére karácsonykor szerződést bontottak a német vezetőedzővel, Thomas Tuchellel, akivel együtt segítője, Lőw Zsolt is távozott a párizsi klubtól.

A PSG irányítását Mauricio Pochettino veszi át, aki játékosként 2001 és 2003 között állt a francia klub alkalmazásában. Ebben az időszakban az UEFA-kupában játszott az Újpest ellen is, hazai trófeát viszont nem nyert a fővárosiakkal, és a 2001-es Intertotó-kupát sem a legkiemeltebb vitrinben őrzik Párizsban.

Pochettino vezetőedzőként az Espanyolt, a Southamptont és a Tottenhamet irányította. Alapvetően mindegyik klubnál sikeres időszakot töltött, a Spurst 2019-ben elvezette a Bajnokok Ligája döntőjébe, trófeát viszont eddig egyik állomáshelyén sem szerzett. Párizsban a hazai bajnokság megnyerése a minimális elvárás lesz az argentin szakemberrel szemben, de Tuchel elküldéséből arra következtethetünk, hogy a Bajnokok Ligájában is csak a végső győzelem az elfogadható a PSG-nél.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.