Bejelentették Sebastian Vettel utódját a Ferrarinál

Carlos Sainz váltja jövőre a csapatot elhagyó Sebastian Vettelt a Ferrari Forma-1-es istállónál.

Forrás: MTI2020. 05. 14. 12:15
VETTEL, Sebastian; Sainz, Carlos
Mogyoród, 2018. július 29. Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzõje (b) és Carlos Sainz, a Renault spanyol versenyzõje a Forma-1-es Magyar Nagydíj futamán a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A maranellóiak csütörtöki bejelentése szerint a 25 éves spanyol pilóta két évre kötelezte el magát az olaszokhoz.

- Örömmel jelentem be, hogy Carlos csatlakozik hozzánk. Eddigi öt szezonjában bizonyította a tehetségét és technikai képzettségét, ami alapján tökéletesen illik majd a Ferrari-családba – mondta az istálló honlapján Mattia Binotto csapatfőnök, aki szerint Sainz leigazolása fontos lépés abba az irányba, hogy visszatérjenek a Forma-1 csúcsára.

Sainz és Vettel 2019 májusában
Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

A spanyol versenyző 2015-ben a Toro Rossónál mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnokságban, ahol 2017 második felében és 2018-ban a Renault-nál szerepelt, tavaly óta pedig a McLarent erősíti. Eddig 102 futamon indult, legjobb eredménye 2019-ből egy harmadik hely.

Sainz csapattársa a monacói Charles Leclerc lesz a Ferrarinál.

Ricciardo a Renault-tól a McLarenhez igazolt

Daniel Ricciardo az idény végén elhagyja a Renault Forma-1-es csapatát és 2021-től a McLaren színeiben versenyez majd az autós gyorsasági világbajnokságon.

- Daniel leigazolása nagy lépés előre a hosszú távú terveinket illetően, mert egy új dimenziót nyit a csapat számára. Ez nagyszerű hír az istállónak, a partnereinknek és természetesen a szurkolóinknak is – mondta a wokingiak elsőszámú vezetője, Zak Brown.

A 30 éves ausztrál pilóta Lando Norris társa lesz jövőre, vagyis ő veszi át a Ferrarihoz távozó spanyol Carlos Sainz helyét.

Ricciardo 2011-ben a HRT csapatánál kezdte pályafutását az elitkategóriában, majd a Toro Rossónál és a Red Bullnál versenyzett, utóbbinál hét futamgyőzelmet aratott. Tavaly szerződött jelenlegi csapatához, a Renault-hoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.