Békekötés helyett szakítás

Lanzafame a Fraditól visszatérhet a Honvédhoz. A két klub egyelőre nem erősítette meg és nem is kívánta kommentálni az értesülést, de egyre több erre utaló jel is akadt az elmúlt napokban.

Magyar Nemzet
2019. 08. 09. 12:36
Lanzafame, Davide; Kálnoki-Kiss Dávid
Budapest, 2019. április 27. Davide Lanzafame (b2), az FTC és Kálnoki-Kiss Dávid (j), a Honvéd játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencváros mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. április 27-én. MTI/Czagány Balázs Fotó: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Davide Lanzafame visszatér a Honvédhoz. A Csakfoci.hu közölte elsőként az értesülést, amelyet a két klub egyelőre nem erősített meg és nem is kívánt kommentálni, de amire utaló jel több is akadt az elmúlt napokban.

Az olasz csatár egy éve igazolt a kispestiektől a Ferencvároshoz, ahol szintén gyorsan közönségkedvenccé és kulcsemberré vált, a bajnoki aranyérem mellé 17 találattal – Holender Filippel együtt – a gólkirályi címet is begyűjtötte. Ám elkövetett egy nagy hibát: összerúgta a patkót Szergej Rebrovval. Nyilván már azzal is ingerelte az ukrán vezetőedzőt, hogy nyíltan kiállt a szintén kegyvesztetté vált Böde Dániel mellett. A Paks elleni találkozó után pedig – amelyre Rebrov csak csereként jelölte, s be sem állította – olaszos temperamentummal adott hangot a kifogásainak. Büntetésként egy hétre őt is kizárták a keretből, utána azonban összeszorított fogakkal küzdött a csapatáért és a helyéért.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Másfél hete, a Valletta FC elleni Bajnokok Ligája-találkozó első negyedórájában Rebrov ugyan Lanzafame szinte minden labdaérintésénél csóválta a fejét, ám amikor lecserélte a két gólt is szerzett és ezenfelül is kiválóan teljesített játékost, akkor megölelte. Úgy tűnt, az edző és a játékos között helyreáll a béke. Lanzafame is ennek szellemében nyilatkozott a jelenetről: „Amikor a cserémkor Rebrov megölelt, az tökéletesen jellemezte az ő és a Fradi mentalitását.”

Aztán a repedés mégis hasadt tovább. Lanzafame Zágrábban, a Dinamo ellen már nem került a kezdőcsapatba, s az is árulkodó jel, hogy a Ferencváros a múlt héten – negyedik középcsatárként – leigazolta a norvég bajnokság elefántcsontparti gólkirályát, Franck Bolit. Ma már több mint valószínű, hogy nem Lanzafame mellé, mögé, hanem helyette.

Az elmúlt évek alapján Lanzafame 15-20 gólt jelent a csapatának. A Honvéd lehet a zöld-fehér belviszály nyertese.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.