A Honvéd belehúzott az Európa-liga sorsolásán

Eldőlt, hogy a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörében Honvéd–Malmö (svéd) és Hibernians (máltai)–Fehérvár összecsapásokra kerül sor.

Magyar Nemzet
2020. 08. 31. 13:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az UEFA hétfői sorsolásán eldőlt, hogy a Bajnokok Liga selejtezőjének harmadik fordulójában a Ferencváros a horvát Dinamo Zagrebbel találkozik, az Európa-liga selejtezőjében kisorsolták a második kör párosítását. A múlt héten az első fordulóban a Puskás Akadémia elvérzett, a Fehérvár és a Honvéd viszont vette az akadályt, így a második számú európai kupasorozatban két magyar együttes várt az ellenfélre. Nos, a Honvéd az erős svéd Malmőt fogta ki, de hazai pályán játszhat, a Fehérvár pedig a jóval könnyebb ellenfélnek ígérkező máltai Hibernianshez utazik. Akárcsak az előző körben, a továbbjutás most is egyetlen meccsen dől el.

– Ismét olyan csapatot kaptunk, amely vezeti a saját bajnokságot, ami máris sokat elárul az ellenfél erősségéről – kezdte Bódog Tamás, a Honvéd vezetőedzője a hétfői gyakorlást követően a klub honlapjának nyilatkozva. – Tisztában voltunk vele, hogy az UEFA által ismertetett hármasból nem kaphattunk volna könnyű riválist, annak viszont örülök, hogy ezúttal is hazai pályán lépünk pályára, ez jelenthet némi előnyt a számunkra. A Malmö vezeti a svéd bajnokságot, fizikailag erős, jó csapat lesz a riválisunk. Viszont ahogy a Turku kapcsán is mondtam, majd csak a párharc után dől el, hogy előny-e, hogy addigra az ő lábukban tizenkilenc, míg a mienkben három bajnoki lesz, az viszont egyértelmű, hogy nem hivatkozhatunk erre a találkozót illetően. Két és fél hetünk van még a párharcig, addig mindenképpen javítanunk kell a teljesítményünkön, ezen dolgozunk majd a következő időszak edzésein, szeptember 17-én pedig szeretnénk kiharcolni a továbbjutást!

– Ugyanaz a célunk, mint az első fordulóban, a mérkőzés után ismét továbbjutást szeretnénk ünnepelni – szögezte le Márton Gábor, a Fehérvár vezetőedzője a klub honlapján. – A lehető legalaposabban ki fogjuk elemezni az ellenfél játékát, felmérjük az erősségeiket és a gyengeségeiket. Amennyiben maximálisan felkészülünk ellenük, úgy biztos vagyok benne, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát. A mai világban már nagyon csalóka tud lenni, hogy papíron melyik csapat számít erősebbnek, látni kell, hogy a nemzetközi kupákban előfordulhatnak meglepetések. Mi számítunk a mérkőzés esélyeseinek, de ezt a pályán is bizonyítanunk kell.

Említsük meg, hogy az Európa-liga második selejtezőkörében többek között Dunaszerdahely (szlovákiai)–Jablonec (cseh), Topolya (szerbiai)–FCSB (román), NK Osijek (Eszék) (horvát)–Basel (svájci) találkozókat játszanak, a környező országokban ezeken is lesz magyar érdekeltség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.