A Vasas menesztette a kispadról Bene Ferenc vezetőedzőt

Már nem Bene Ferenc a Vasas vezetőedzője, a klub a szerdai, Budaörstől elszenvedett vereség után menesztette a 41 éves szakembert, aki az év eleje óta ült a csapat kispadján. Egyelőre csak ideiglenes utódot nevezett meg a Vasas vezetősége.

Magyar Nemzet
2020. 08. 27. 9:38
null
Fotó: Picasa Forrás: vasasfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűkszavú közleményt adott ki a Vasas FC a saját honlapján: „A mai napon klubunk felmentette pozíciójából Bene Ferenc vezetőedzőt. A korábbi tréner feladatait átmenetileg csapatunk másodedzője, Tóth András veszi át, aki ideiglenesen megbízott vezetőedzőként fogja irányítani a csapatot.”

 

Fotó: Vasasfc.hu

 

A döntés közvetlen előzménye, hogy a Vasas szerdán az NB II 6. fordulójában 3-1-re kikapott Budaörsön, ám ennél alighanem nagyobb súllyal esett latba, hogy az alaposan megerősített, NB I-es képességű, sőt válogatottat is megjárt labdarúgókat felvonultató csapat eddig csalódást keltően szerepelt. A hat mérkőzésből csak kettőt nyert meg, háromszor döntetlent játszott, most pedig vereséget szenvedett, és a tabellán mindössze a tizedik helyen áll. Csak néhány magyar szinten veretes név a Budaörsön kudarcot vallott együttesből: Jova Levente, Litauszki Róbert, Radó András, Pekár László, Vernes Richárd, Balajti Ádám, de a Vasashoz tartozik például Feczesin Róbert is.

Bene Ferenc az év elején lett a Vasas vezetőedzője. Most, a budaörsi vereséget követően talányos nyilatkozatot adott a Nemzeti Sportnak: – Nem szakmai dolgok döntötték el a mérkőzést, ezért nem is szeretnék futballszakmai dolgokról beszélni. A Budaörs nagyszerűen, a klub iránti alázattal játszott.

Az elmúlt napokban már lehetett olyan híreket hallani, hogy Bene Ferenc ultimátumot kapott a Budaörs és a Debrecen elleni mérkőzésekre, és hogy csak a győzelem volt elfogadható tőle és csapatától. Nos, a Budaörs ellen mindez nem sikerült, sőt, az NB II egyik legkisebb költségvetésű csapata gyakorlatilag “oktatott” a teljesen szétesettnek tűnő Vasas ellen. Az angyalföldi együttes ráadásul nehéz feladat előtt áll, szombaton ugyanis a Debrecent fogadja az Illovszky Rudolf Stadionban. A bajnokság kezdet előtt minden szakértő ezt a két csapatot tartotta toronymagas esélyesnek a feljutásra az NB II átlagához képest magas költségvetés és a játékoskeret erőssége alapján. Bár a Debrecen sem vett makulátlan rajtot, a tabella élén állva érkezik Angyalföldre. A rangadón Tóth András pályaedző, a csapat korábbi védője irányítja majd a csapatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.