Benzema szállította a győzelmet a Realnak, búcsúzik a Salzburg

Minden jó, ha jó a vége – gondolhatják a Real Madrid labdarúgói, akik a Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában magabiztos győzelmet arattak a Borussia Mönchengladbach felett. Ugyanakkor a német klub játékosainak sincs oka a búslakodásra, a vereség ellenére ott lesznek a nyolcaddöntőben. Ahogy az Atlético Madrid is, amely a Salzburgot búcsúztatta.

2020. 12. 09. 23:12
Karim Benzema
Karim Benzema volt a Real nyerőembere Fotó: EPA/JUANJO MARTIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Salzburgnak mindenképpen nyernie kellett az Atlético Madrid ellen, ha ott akart lenni a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. Aktívabb is volt ellenfelénél a házigazda, ennek legjobb példája, hogy 18-7 volt a kapura lövések aránya, de sokra nem ment vele a Salzburg, mert a pontosság hiányzott a csapat játékából. A vendégekéből viszont nem, Mario Hermoso a 39. percben megszerezte a vezetést a spanyoloknak, akik ezután tudatosan őrizték előnyüket. A 86. percben pedig Yannick Carrasco megduplázta azt, így az Atlético kétgólos győzelemmel biztosította be a helyét a legjobb tizenhat között. Eközben a Salzburg tavasszal az Európa-ligában folytatja.

A csoport másik meccsén a címvédő Bayern München 2-0-ra verte az utolsó helyen végzett Lokomotiv Moszkvát.

Bajnokok Ligája csoportkör, A csoport, 6. forduló:

Salzburg–Atlético Madrid 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Hermoso (39.), Carrasco (86.)

Bayern München–Lokomotiv Moszkva 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Süle (63.), Choupo-Moting (80.)

A végeredmény:

1. Bayern München 16 pont

2. Atlético Madrid 9

3. Salzburg 4

4. Lokomotiv Moszkva 3

GYORSAN LERENDEZTE A REAL

A Borussia Mönchengladbach és a Real Madrid jött ki jól a kavarodásból, ami a B csoportot jellemezte. A zárófordulóig botladozó királyi gárda a Mönchengladbach ellen semmit nem bízott a véletlenre, és két fejesgóljával az első félidőben lerendezte a mérkőzést. A Real a meccs előtt a kiesésre is esélyes volt, végül csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, mivel az Internazionale–Sahtar Doneck született 0-0-s döntetlen neki kedvezett. A pontosztozkodás a részt vevő csapatok egyikének sem jött jól, de az ukrán klub legalább az Európa-ligában folytathatja, miközben az Inter labdarúgóinak meg kell elégednie azzal, hogy tavasszal a televízió előtt ülve figyelhetik a nemzetközi kupasorozatok szereplőit.

Karim Benzema volt a Real nyerőembere
Fotó: EPA/JUANJO MARTIN

Bajnokok Ligája csoportkör, B csoport, 6. forduló:

Real Madrid–Mönchengladbach 2-0 (2-0)

Gólszerzők: Benzema (9., 32.)

Internazionale–Sahtar Doneck 0-0

A végeredmény:

1. Real Madrid 10 pont

2. Borussia Mönchengladbach 8 (16-9)

3. Sahtar Doneck 8 (5-12)

4. Internazionale 6

GYŐZTEK A FAVORITOK

A C csoport nagyjai már a záróforduló előtt eldöntötték a továbbjutás kérdését, így a hatodik körben tét nélkül léptek pályára. A győzelemről ennek ellenére „nem mondott le” a Manchester City és a Porto sem, előbbi 3-0-val küldte haza az Olympique Marseille-t, utóbbi az Olimpiakoszt intézte el 2-0-ra.

Bajnokok Ligája csoportkör, C csoport, 6. forduló:

Manchester City–Olympique Marseille 3-0 (0-0)

Gólszerzők: Torres (48.), Agüero (77.), Sterling (90.)

Olimpiakosz–Porto 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Otavio (10. – tizenegyesből)

Kiállítva: Semedo (79.)

A végeredmény:

1. Manchester City 16 pont

2. Porto 13

3. Olimpiakosz 3 (2-10)

4. Olympique Marseille 3 (2-12)

A D csoportban az Atalanta szerezte meg a továbbjutásra jogosító második helyet, miután 1-0-ra legyőzte az Ajaxot Amszterdamban. A másik meccsen a már kiesett Midtjylland a bravúrra hajtott a csoportelső Liverpool ellen, de végül csak 1-1-es döntetlen született Dániában. A kora esti találkozókról bővebben ITT olvashatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.