Berecz Zsombor: A Jóisten fogta a kezemet

Már csak egy rivális áll a finndingi hajóosztályban szereplő vitorlázónk, Berecz Zsombor előtt. A világbajnok versenyző már alig várja a keddi éremfutamot, és reméli, ezúttal eltalálja a megfelelő szélirányt.

2021. 08. 01. 10:50
BERECZ Zsombor
Berecz Zsombor szinte biztosan éremmel érkezhet haza Tokióból Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi két futamon egyaránt a negyedik helyen ért célba és ezzel összetettben egy helyet javítva felkapaszkodott a második helyre. A hátránya tizenegy pont az élen álló brit Giles Scottal szemben. Az érem biztosnak tűnik a keddi záró napon, sőt, mivel dupla szorzójú az utolsó futam, még az aranyérem sincs kizárva.

Berecz Zsombor bravúros verenyzéssel még a dobogó tetejére is odaérhet
Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

Berecz szerényen értkelt a vasárnapi két futam után. – Nagyon fáradt vagyok, ma is otthagytam mindent a pályán, de ezzel nincs is semmi gond, hiszen ez kell ahhoz, hogy elérjem az álmaimat. Az utolsó futamban harcolni fogok, a Jóisten idáig is fogta a kezem, remélem, holnaputánig sem fogja elengedni. Nem kérdés, mi a cél, mi a terv, meg kell nyerni az utolsó futamot, és bízni a legjobbakban. Ha jó rajtot veszek és tisztán vitorlázhatok az első három-négy percben, és végre eltaláljuk a jó oldalt is, akkor jó lesz – nyilatkozta az M4 Sportnak a világbajnok vitorlázó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.