Újabb Eb-arannyal bizonyított az olimpia magyar favoritja

Berecz Zsombor ötödik lett a Portugália déli partjainál zajló finn dingi Európa-bajnokság pénteki első, összességében kilencedik futamában, így az utolsó etaptól függetlenül – amelyen aztán már rajthoz sem állt – megnyerte a viadalt. A magyar vitorlázó a negyedik világversenyt nyerte meg az olimpia előtt, egyértelműen a tokiói játékok esélyesévé avanzsált.

Magyar Nemzet
2021. 04. 16. 16:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csütörtökön megnyerte mindkét szakaszt, nyolc futam után nagy előnnyel vezetett, már akkor szinte biztosnak tűnt a végső győzelme.

Pénteken aztán a kilencedik etapon ötödikként ért célba, ezzel matematikailag is eldőlt, hogy megvédi a címét, ő az Európa-bajnoki aranyérmes. A tizedik, utolsó futamon már rajthoz sem kellett állnia, hiszen egy részeredményét mindenki kihagyhatja, neki pedig eddig egy tizedik volt a leggyengébb részsikere.

Éppen ez a jelentős változás a 35. születésnapját tíz nap múlva, április 26-án ünneplő magyar vitorlás mostani teljesítményében. Korábban inkább az jellemezte, hogy a jó futamok mellé becsúszott néhány gyengébb is. Ezúttal viszont egyszer sem csúszott ki az első tízből. Hatalmas fölénnyel lett első, a riói olimpia aranyérmesét, a négyszeres világbajnok brit Gilles Scottot 23 helyezési ponttal előzte meg.

Berecz Zsombor megvédte Eb-címét

Pedig miként korábban megírtuk, a tartalékhajójával és vitorlájával versenyzett – csak ki ne derüljön, hogy mégis a tartalék a legjobb...

Berecz Zsombor 2018-ban megnyerte a világbajnokságot, amivel az összes magyar sportoló közül elsőként szerzett tokiói kvótát. 2019-ben bronzérmes lett a vb-n, s ezüstérmes az Eb-n, majd győzött az előolimpián. Tavaly az Eb-n is első lett – már annak tudatában, hogy elhalasztották az olimpiát.

Idén, szintén Portugáliában, májusban rendezik meg a világbajnokságot, utána aztán már tényleg jöhet az olimpia.

Berecz Zsombor (úszás, 200 m pillangó) és talán (úszás, 200 m pillangó), valamint (kajak-kenu, K–1 1000 m) mellett a teljes magyar olimpiai csapatban a legbiztosabb (arany)éremvárományosok közé tartozik. Ezt azon szándék nélkül írjuk le, hogy terhet raknánk a vállára, különben is, tanulva a riói olimpia csalódásából – amikor viszonylag sokat szerepelt a médiában, s végül 12. lett – Berecz Zsombor kerüli a szereplést.

Azért ha sikerül tőle nyilatkozatot kicsikarni, azt természetesen közöljük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.