Beridze berúgta a kupadöntőbe az Újpestet Kisvárdán + videó

A lefújás után a lila-fehérek olyan ünneplésbe kezdtek, mintha már a Magyar Kupát is megnyerték volna.

Magyar Nemzet
2021. 04. 14. 20:21
null
Kisvárda, 2021. április 14. Az Újpest FC játékosai ünneplik, hogy elsõként jutottak a labdarúgó Magyar Kupa döntõjébe, miután az elõdöntõben 1-0-ra nyertek a Kisvárda Master Good ellen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2021. április 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történelmi lehetőségként várhatta szerdán a Kisvárda labdarúgócsapata az Újpest elleni hazai találkozóját a Magyar Kupa első elődöntőjében, hiszen a legjobb négy közé került együttesek közül egyedüliként még egyszer sem jutott a sorozat fináléjába. S most mindent bele kellett adni, mert a párharcok egy meccsen dőlnek el. Supka Attila együttese már azzal a klub történetének legnagyobb sikerét érte el, hogy a négy közé került, míg a Michael Oenning által irányított Újpest tízszeres MK-győztesként várta a találkozót. Az NB I-ben éppen egymás mögött áll a két csapat: a hetedik Kisvárda három ponttal előzi meg a nyolcadik Újpestet, ám ez most nem számított. A találkozón egyetlen találat született, és azt a vendégek szerezték: az 54. percben a grúz válogatott Georgi Beridze a bal oldalon meglódulva becsapta az ügyetlenkedő, a saját lábaiban eleső román Cornel Enét, és az ötös bal sarka elől jobbal a kapu bal alsó sarkába lőtt (0-1).

A Kisvárda a meccs végén a kapuja elé szegezte az Újpestet, de nem sikerült egyenlítenie. A lefújás után pedig a lila-fehérek a pályán olyan ünneplésbe kezdtek, mintha már a Magyar Kupát is megnyerték volna.

Nagy volt az öröm a lefújás után a vendégeknél
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– A körülmények sem voltak ideálisak, nagyon fújt a szél, a pálya sem volt az igazi, az első félidőben pedig sokat hibáztunk. Nagyon nehéz volt feltörni a kisvárdaiak védelmét, mert jól felkészültek belőlünk. De aztán adódott egy lehetőségünk, és azt kihasználtuk. A döntő is egy meccs lesz, mindkét félnek ugyanannyi esélye lesz, és természetesen meg akarjuk nyerni a kupát – nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt Beridze.

A csütörtöki párharcban a 12-szeres kupagyőztes MTK a Mol Fehérvárt fogadja, amely eddig kétszer diadalmaskodott a sorozatban. A fehérváriak az NB I-ben a harmadik helyen állnak, a kék-fehérek ötödikek, és öt pont választja el a két csapatot. A Magyar Kupa döntőjét május 5-én a Puskás Arénában rendezik, és a győztes indulhat a nemzetközi kupaporondon. A következő idényben debütáló Konferencia-ligában a bajnoki második és harmadik helyezett mellett a kupagyőztes vehet részt, amennyiben pedig a bajnoki ezüst- vagy bronzérmes hódítja el a trófeát, akkor a negyedik helyezettre száll át a lehetőség.

Magyar Kupa, elődöntő. Szerdai eredmény: Kisvárda–Újpest 0-1. Csütörtöki műsor: MTK–Fehérvár 18.30 (tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.