Bernd Storck: Láttuk a két csapat közti különbséget

A Dunaszerdahely hosszú, kilenc mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata szakadt meg csütörtök este a LASK Linz vendégeként az Európa-liga harmadik selejtezőkörében. A második félidőben emberhátrányban futballozó DAC-nak hét gólt lőtt az osztrák csapat. Bernd Storck vezetőedző szerint fiatal játékosai sokat tanulhatnak a mérkőzésből.

Magyar Nemzet
Forrás: dac1904.sk2020. 09. 25. 9:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DAC mestere nem marasztalta el tanítványait, értékelésében az ellenfél erejét emelte ki.

– Sajnos rögtön az elején kaptunk két gólt a hibáinkat követően. Mindkét találat nagyon sima volt az ellenfél szemszögéből nézve. Ha idegenben 2-0-s vesztésre állunk egy igen erős csapat ellen, akkor már nagyon nehéz valamit is kezdeni a mérkőzéssel. Tavaly a LASK az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé került, és igazán meggyőzően játszott. Nagyon nehéz volt ellenük a dolgunk. A második félidőben szerettük volna csökkenteni a hátrányunkat, de egy szöglet után nagyon gyorsan megkaptuk a harmadik gólt. Aztán jött a kiállítás, ami végleg megpecsételte a sorsunkat. El kell ismernünk az ellenfél erejét – tette hozzá a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Elmondta továbbá, hogy a kupasorozatban sok tapasztalatot szereztek, és a vereség a jövő évi felkészülésüket is segítheti.

– Az a fontos, hogy tudjunk tanulni ebből a meccsből, a múlt heti találkozó legjobb mozzanatait pedig átmentsük a játékunkba. Vasárnap már győzni szeretnénk a Trencsén ellen. A következő fordulóknak azzal vágunk neki, hogy minél erősebbek legyünk, minél többet dolgozzunk magunkon, és minél többet fejlődjünk. Láttuk a két csapat közti különbséget. Azt szeretném, ha jövőre jobban felkészülten vágnánk neki az európai kupaküzdelmeknek – jelentette ki Storck, akinek csapata százszázalékos teljesítménnyel vezeti a szlovák Fortuna ligát.

Dominik Thalhammer, a LASK mestere a hétgólos siker ellenére is talált egy apró kivetnivalót a mérkőzésben.

– Elégedettek vagyunk. Tiszteltük a Dunaszerdahely csapatát, de egy nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani ellenük. Uraltuk a játékot. Az első félidőben talán még akadt némi gondunk, de a másodikban mindent kijavítottunk. Nagyon veszélyesen játszottunk. Elégedett vagyok a fiúk kiállásával, ahogy képviselték a klubot, és ellenőrzésük alatt tartották a meccset. A DAC-nak mindössze két kisebb helyzete volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.