Bese Barnabást marasztalják, de még nem döntött

A németországi légió már aktív, a többi magyar futballista a kényszerszabadságát tölti.

Magyar Nemzet
2020. 05. 26. 10:48
null
A válogatott hátvéd jó idényt zárt a Le Havre-nál Fotó: HAC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi légió már aktív, a többi magyar futballista a kényszerszabadságát tölti. Az Egyesült Államokban az észak-amerikai profi liga (MLS) csapatai, köztük Baráth Botond és Sallói Dániel együttese, a Kansas City is két hete edzenek, de nem csoportosan. A pályákra szigorú egészségügyi procedúra árán mehetnek be, egyénileg gyakorolhatnak.

– Várjuk, hogy a liga vezetői végre döntést hozzanak – mondta lapunknak Sallói Dániel. – Mindennap kapunk hírt az esetleges folytatásról, csak az a baj, hogy ezek gyakran ellentmondanak egymásnak, tehát egyelőre ködös a jövőnk. Továbbra is egymástól külön, testi érintkezés nélkül edzünk, azaz tesszük a dolgunkat, karban tartjuk magunkat, de semmi több.

Az Egyesült Arab Emírségekben is szünetel a bajnokság a koronavírus-járvány miatt. hazajött, a szerződése a nyáron lejár az al-Ain FC-nél, ma még nem tudni, hogy a klub hosszabbít-e a magyar válogatott kapitányával. Dzsudzsákot hírbe hozták a Ferencvárossal, amelynek a vezetői kategorikusan cáfolták, hogy tárgyaltak volna a játékossal.

A válogatott hátvéd jó idényt zárt a Le Havre-nál
Fotó: HAC

Európában a topbajnokságok közül csak a német zajlik, ott a hét végén védte a Szalai Ádámot a keretbe sem nevező Mainzot 5-0-ra legázoló Leipzig kapuját, pedig 81 percet kapott a Werder Brementől hazai pályán 1-0-ra kikapó Freiburgban.

Angliából csak a Premier League folytatásának lehetőségeiről érkeznek hírek, a másodosztályról egyelőre nem esik szó, így nem lehet tudni, hogy ebben az idényben pályára lép-e a Bristolban. A francia bajnokságokat lezárták, így Bese Barnabás is hazajött, és még nem döntötte el, marad-e a másodosztályú Le Havre-nál. A 26 éves, hússzoros válogatott védő szerint csapatának jó esélye volt elérni az osztályozót érő ötödik helyet, így azonban a klub biztosan a második vonalban marad, ő azonban lehet, hogy odébbáll.

– Ha június harmincadika előtt kezdjük a felkészülést a következő idényre, akkor a Le Havre-nál jelentkezem edzésre, többet egyelőre nem tudok mit mondani – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak. – Paul Le Guen vezetőedző többször hívott telefonon, és mindig elmondta, szeretné, ha maradnék és szerződést hosszabbítanék. Jól érzem magam a csapatnál, de talán érthető, ha a döntés előtt meghallgatnám a többi ajánlatot is.

Cipruson 22 forduló után nyilvánították befejezettnek a bajnokságot. csapata, az Omonia Nicosia az élen állt, a szövetség nem hirdetett bajnokot, ám a válogatott védő szerint ez még változhat. Ennél is lényegesebb az, hogy a szövetség az Omoniát jelölte ki a részvételre a Bajnokok Ligájában. Lang Ádám szerződése él tovább, és boldogan marad a csapatnál, amelyben alapemberré vált a tavalyi érkezése óta. Március végén egyébként egymillió forint értékben 15 táblagépet adományozott hátrányos helyzetű veszprémi, illetve győri családoknak, ezzel is segítve a magyarországi távoktatást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.