Biles, Messi és Hamilton a Laureus-díj idei nyertesei

Először hozott holtversenyt a szavazás: a férfiaknál első brit Forma-1-es pilóta hatodszor lett világbajnok az autósport elitkategóriájában.

Magyar Nemzet
2020. 02. 19. 10:58
20th Laureus World Sports Awards in Berlin
LAUREUS-AWARDS/ Fotó: Annegret Hilse
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiaknál és megosztva, míg a nőknél lett 2019 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje. Először hozott holtversenyt a szavazás: a férfiaknál első brit Forma-1-es pilóta hatodszor lett világbajnok az autósport elitkategóriájában. Az argentin labdarúgó spanyol bajnok lett klubjával, az FC Barcelonával, míg a válogatottal harmadik helyen végzett a Copa Americán, így kiérdemelte hatodik Aranylabdáját, illetve a nemzetközi szövetségtől (FIFA) megkapta az Év játékosa címet is. (Megjegyzendő: a 32 éves Messinek volt már ennél sokkal erősebb szezonja is.)

A női sportolók között győztes, négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornásznő, Simone Biles – akit tavaly is a legjobbnak választottak – öt aranyérmet nyert a stuttgarti vb-n, így immár 19-szeres világbajnoknak mondhatja magát.

Az év csapata a Dél-afrikai Köztársaság világbajnoki címet nyert rögbiválogatottja lett.

A sportakadémia több mint 60 tagjának szavazatai alapján Dirk Nowitzki (képünkön) korábbi klasszis német kosárlabdázó életműdíjat vehetett át. A Dallas Mavericks tavaly visszavonult, 213 centis óriása 2011-ben NBA-bajnoki címre vezette egyetlen tengerentúli klubját, a Dallas Maverickset, kiérdemelve a döntő legjobb játékosa (MVP) címet, míg 2007-ben megválasztották az alapszakasz MVP-jének. Nowitzki a német válogatottal bronzérmes lett a 2002-es indianapolisi világbajnokságon, ezüstérmes a 2005-ös szerbiai Euró­pa-bajnokságon, mindkét tornán elnyerve a kosárkirályi és az MVP-címet.

A Laureus-díjjal – amelyet idén Berlinben adtak át – az előző év legjobbjait díjazzák 2000 óta. Az idei berlini gálán jelen volt két legendás labdarúgóedző, a francia Arséne Wenger és az olasz Fabio Capello. Megtisztelte jelenlétével a díjátadót a maratonista fenomén kenyai, Eliud Kipchoge, aki elsőként jutott két óra alá a 42 195 méteres távon, a jamaicai sprinter Shelly-Ann Fraser, az orosz rúdugró Jelena Iszinbajeva és a brit hétpróbázó Jessica Ennis-Hill.

A Laureus-díj 2019 nyertesei: az év férfi sportolója: Lewis Hamilton (brit, Forma–1) és Lionel Messi (argentin, labdarúgás); az év női sportolója: Simone Biles (amerikai, torna); az év csapata: Dél-afrikai Köztársaság férfi-rögbiválogatottja; az év áttörése: Egan Bernal (kolumbiai, kerékpár); az év visszatérése: Sophia Flörsch (német, Forma–3); az év fogyatékkal élő sportolója: Oksana Masters (amerikai, sífutás); az év extrém sportolója: Chloe Kim (amerikai, hódeszka).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.