BL-döntős, vb-bronzérmes horvát válthatja Pirlót a Juventusnál

Nagyon valószínű, hogy nem Andrea Pirlóval fejezi be az olasz bajnokságot a Juventus labdarúgócsapata. A bajnoki címvédő vasárnap hazai pályán 3-0-ra kikapott a Milantól, és három fordulóval a bajnokság vége előtt csak az ötödik helyen áll. A La Stampa olasz lap szerint Pirlo segítője, a Juvéval 2003-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszott Igor Tudor lehet a vészmegoldás Torinóban.

Magyar Nemzet
2021. 05. 10. 13:23
null
Igor Tudor válthatja a jelenlegi főnökét Fotó: Miguel MEDINA / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre nagyobb a káosz a Juventusnál. Az előző kilenc szezon aranyérmese tegnap hazai pályán 3-0-ra kikapott a Milantól, és az ötödik helyre csúszott vissza a tabellán. A jelenlegi helyezése alapján a torinói sztárcsapat nem indulhatna a következő szezonban a Bajnokok Ligájában. Az utolsó három fordulóban a Sassuolo, az Inter és a Bologna ellen kellene összeszedegetnie a maximális kilenc pontot, hogy fellépjen a negyedik vagy akár még a második helyre.

Andrea Pirlo akár még ma távozhat Torinóból
Fotó: Marco Bertorello / AFP

Az olasz La Stampa értesülései szerint a Juventus vezetősége nem nézi tétlenül a csapat mélyrepülését, megunta a kilátástalan és eredménytelen játékot, és a hajrában cselekvésre szánta el magát. Hiába nyilatkozta Andrea Pirlo vezetőedző, hogy nem akarja elhagyni a süllyedő hajót, a klub vezérkara ezt másképp gondolja. Állítólag már a döntés is megszületett, de a bejelentés még várat magára. A La Stampa szerint Igor Tudor válthatja Pirlót a Juventus kispadján. Tudor nem más, mint a klub korábbi játékosa, aki 1998 és 2007 között játékosként szolgálta a Zebrákat, tavaly nyáron Pirlo kérésére csatlakozott az edzői stábhoz.

Ha minden igaz, ő lehet a vészmegoldás Torinóban. Tudor Pirlóhoz hasonlóan játékosként tudhat maga mögött eredményes pályafutást. Kétszer nyert olasz bajnokságot és Olasz Kupát a Juvéval, 2003-ban szerepelt a Milan ellen 11-esekkel elveszített Bajnokok Ligája-döntőben. 1998-ban pedig tagja volt a vb-bronzérmes horvát válogatottnak.

A 2003-as BL-elődöntőn Zidane ellen játszott
Fotó: Pierre-Philippe Marcou / AFP

Edzőként még nem alkotott maradandót: a Hajduk Splittel nyert Horvát Kupát, de Törökországban a Karabükspor és a Galatasaray csapatánál nem volt számottevő eredménye, és Udinében, valamint a görög PAOK-nál sem váltotta meg a világot. Ha igaznak bizonyulnak a La Stampa értesülései, akkor a Juve számára sorsdöntő három bajnoki mérkőzésen ő vezetheti a csapatot.

FRISSÍTÉS: A Sportitalia szerint a Juventus vezetőinek a türelme kitart a szezon végéig. Pirlóval fejezi be a bajnokságot a trónfosztott címvédő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.