BL-döntőt is vezetett már a magyar–izlandi holland bírója

Björn Kuipers vezeti a labdarúgó Eb-részvételről döntő Magyarország–Izland pótselejtezőt. A holland játékvezető számos rangos fináléban dirigált már pályafutása során.

Magyar Nemzet
2020. 11. 10. 19:44
Kuipers, Björn
Szamara, 2018. július 7. Björn Kuipers holland játékvezetõ a Svédország - Anglia mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében Szamarában 2018. július 7-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga) Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön Magyarország és Izland labdarúgó-válogatottja egymásnak feszül az Eb-részvételért. A mérkőzés játékvezetője a holland Björn Kuipers lesz, aki korábban a magyar nemzeti csapat két meccsén működött közre: 2009-ben Albánia ellen 1-0-ra nyertünk, 2016-ban Svájc ellen 3-2-re kikaptunk vb-selejtezőn.

A holland sípmester vezette a Ferencváros utolsó mérkőzését az idei Bajnokok Ligája-selejtezőjében. A Molde elleni hazai visszavágó 0-0-val és ferencvárosi ünnepléssel ért véget.

Izlandnak rosszabb emlékei vannak Kuipersről: 2014-ben Horvátország 2-0-ra nyerte a vb-pótselejtezőt, így Izlandnak még négy évet várnia kellett a debütálásra, míg a 2016-os Európa-bajnokságon is a holland fújta a sípot az izlandiak kiesésével záruló, Franciaország elleni negyeddöntőn (2-5).

Kuipers pályafutása során számos fontos finálét vezetett már. 2014-ben a Bajnokok Ligája, 2013-ban a Konföderációs Kupa fináléját irányította, de vezetett két Európa-liga-döntőt, Európai Szuperkupa-meccset és U20-as vb-döntőt is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.