BL-győztessel meccselnek szombaton Kalmár Zsolték Tirolban

Nem akármilyen felkészülési mérkőzés vár ma 16 órakor az ausztriai edzőtáborozáson levő Dunaszerdahely labdarúgócsapatára: Kalmár Zsolt és Schäfer András a tiroli Fügenben a francia bajnokság második helyezettje, 1993-as Bajnokok Ligája-győztes Olympique Marseille ellen léphet pályára. A találkozót a Duna World élőben közvetíti.

2020. 07. 25. 11:10
null
Kalmár Zsolt (balra) is remek formába lendült Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck által irányított szlovák bajnoki bronzérmes DAC kilencnapos edzőtáborozásra érkezett Tirolba, s a huszonegy játékos között ott van Kalmár Zsolt és is. (Vida Máté műtéten esett át, Németh Krisztián pedig sérült, ő sem tartott a csapattal.) A dunaszerdahelyiek a nyári felkészülésük során a francia élvonalból nemcsak az Olympique Marseille csapatával, hanem a Ligue 1 ötödik helyezettjével, az OSC Nizzával is megmérkőznek. A „nagy meccs” azonban most szombaton az Olympique Marseille elleni fellépés, a klub történetében ez jeles esemény; azóta, hogy 1988-ban a Bayern Münchennel játszottak, nem találkoztak ilyen rangos ellenféllel.

A Párizs után második legnagyobb francia város, Marseille csapata tízszeres bajnok és tízszeres kupagyőztes, s az 1993-as Bajnokok Ligája-győztes. 2018-ban döntőt játszott az Európa-ligában, de az Atlético Madridtól 3-0-ra kikapott. A legutóbbi, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított francia bajnokságban második lett a Paris Saint-Germain mögött, így ott lesz a 2020–21-es BL-csoportkörben. A csapat szakvezetője a nemzetközi futballban jól ismert portugál André Villas-Boas. A keretében nyolc válogatott játékos található, és a mértékadó Transfermarkt 217 millió euróra taksálja a teljes keret értékét.

A francia válogatott Florian Thauvin 32 millió eurót ér, az U21-es válogatott Boubacar Kamara 27 millió eurót, az „öregek” közül pedig a kapus, csapatkapitány Steve Mandanda (2,4 millió), Dimitri Payet (tíz millió) és a holland Kevin Strootman (nyolcmillió) neve cseng ismerősen. Az OM legutóbbi felkészülési meccsén 6-1-re vert meg egy német alacsonyabb osztályú együttest, és az említett öt játékos mindegyike pályára lépett. A franciák számára a DAC lesz az első komolyabb ellenfél a nyári felkészülési időszakban. A dunaszerdahelyiek keretét nyolcmillióra teszi a Transfermarkt, nehéz feladat vár tehát Kalmár Zsoltékra. Azt, hogy megoldják-e, 16 órakor a Duna World csatornán megnézhetjük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.