BMTE kontra DVTK: szócsata a tiszteletről egy elmaradt meccs miatt

A Diósgyőr lemondta a Budafok ellen jövő szombatra tervezett felkészülési mérkőzését, és ezt a BMTE zokon vette. Az NB I újonca a tisztelet hiányát kérte számon a DVTK-n, amelynek vezetőedzője, Feczkó Tamás bocsánatot kért, és a sok sérülttel magyarázta a döntést.

2020. 08. 02. 18:14
null
Forrás: dvtk.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő közlemény jelent meg a hétvégén a labdarúgó NB I újoncának, a BMTE-nek a hivatalos honlapján. A budafokiak ezt írják:

„Változás történt csapatunk felkészülési programjában. A korábbi megegyezés ellenére a DVTK lemondta a jövő szombaton 11 órára tervezett bajnoki főpróbát, amelyet a két csapat Üllőn játszott volna. A borsodi együttes így aznap – noha elsőként a Budafoki MTE-vel kötött le mérkőzést – csak a Paksi FC ellen lép pályára. Ellenfél nélkül maradt klubunk sajnálattal értesült arról, hogy egy olyan nagy múltú, komoly tradíciókkal rendelkező egyesületnél, mint a DVTK, sportszerűtlen, felelőtlen és a tiszteletet nélkülöző döntés születhetett.

A Budafoki MTE mindenkinek megadja és mindenkitől elvárja a tiszteletet. Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük.

Csapatunk augusztus 5-én, szerdán a horvát élvonalbeli NK Osijek ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését az NB I-es rajt előtt. A nyilvános találkozó 18 órakor kezdődik Felcsúton, a Pancho Arénában.”

A válasz a Diósgyőr honlapján érkezett meg, amelyen interjú jelent meg Feczkó Tamással, a DVTK vezetőedzőjével. Ebben a szakember hosszasan beszél a felkészülésről, és ezt mondja a Budafok ellen elmaradó mérkőzésről szólva:

„Mindenekelőtt szeretnék elnézést kérni a budafokiaktól, de több olyan körülmény is közbeszólt, amit nem tudtunk előre tervezni. Mi is voltunk már hasonló helyzetben, ezért ilyenkor az a tisztességes eljárás, hogy ezt közel két héttel előre jelezzük az ellenfelünk felé is, akiknek így volt idejük új csapatot keresni. Jelenleg négy játékosunk, Joachim Adukor, Dejan Karan, Makrai Gábor és Rui Pedro is sérüléssel bajlódik, valamint bár a három új érkezőnk mellé tervezünk további igazolást is, egyelőre a sérültek miatt most nem tudunk egymás után két mérkőzésen megfelelő minőségben pályára lépni. Az Újpest elleni találkozó eredetileg a mi kérésünkre 2×60 perc lett volna, de hasonló okok miatt ezt is le kellett rövidítenünk 2×45 percre.”

A két klub vezetői október 17-én, a 7. fordulóban békülhetnek ki egymással, a BMTE akkor fogadja majd bajnoki mérkőzésen a Diósgyőrt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.