Bobál Gergely: Ha mi lőnénk az első gólt, akkor elbizonytalanodnának

Bobál Gergelynek közeli élményei vannak a hazájuk bajnokságában szereplő portugál játékosokról, a 25 éves csatár a portugál Nacional csapatánál töltötte az elmúlt szezont. A tavaly nyáron Zalaegerszegről eligazoló Bobál szerint a Puskás Arénában szurkoló hatvanezer magyar néző előtt még a világsztárokat felvonultató portugál válogatott is elbizonytalanodhat, ha Marco Rossi csapata szerezné az első gólt az A csoport nyitómérkőzésén.

Szilágyi
2021. 06. 14. 21:00
null
Bobál nem sokat játszott a Nacionalban, itthon többre számít
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bobál Gergely tavaly nyáron Zalaegerszegről igazolt a portugál bajnokságban szereplő Nacional csapatához. Nagy reményekkel érkezett, de csak epizódszerepet kapott, persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne képben a portugál válogatottal kapcsolatban. – A hazájuk bajnokságában játszó labdarúgók közül Pepét aligha kell bemutatni, ő a rutint képviseli, a 2002-es születésű balhátvéd, Nuno Mendes nagyon tehetséges, jól cselez, kiválóan lő. A bajnokság legjobb játékosának választott Sergio Oliveira és Pedro Goncalves szintén remek labdarúgó – osztotta meg a tapasztalatait lapunkkal a 25 éves támadó.

Nuno Mendesre érdemes figyelni
Fotó: Europress/AFP/Pedro Fiuza

Az NB I-ben először a Honvéd színeiben pályára lépett játékos az Eintracht Frankfurttal jó idényt záró Andre Silvára is felhívta a figyelmet. Bruno Fernandesre és Cristiano Ronaldóra nem kell, az ő képességeivel mindenki tisztában van, felesleges lenne sorolni az ő erényeiket. – A portugálok védelme nagyon stabil, elől világsztárok közül válogathat a kapitányuk. Kíváncsi leszek, vajon ki lesz a klasszikus védekező középpályásuk. Esetleg Renato Sánches, mint 2016-ban a Franciaországban…?

Renato Sanches öt éve már bizonyított
Fotó: Reuters

A portugál válogatott az Európa-bajnokság címvédője, biztos vagyok benne, hogy hatalmas önbizalommal vág neki a tornának. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ha adódik egy-két helyzetünk, akkor azokat könyörtelenül ki kell használnunk, és abban is biztos vagyok, hogy hatvanezer magyar néző előtt egy esetleges kapott góltól még akár a portugálok is zavarba jönnének. Mindenesetre a pontszerzés is hatalmas bravúr lenne ellenük – mondta Bobál Gergely.

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.