Böde Dániel csak majdnem mentette meg a Paksot Felcsúton

A labdarúgó NB I 21. fordulójában a Puskás Akadémia fordulatos meccsen 3-2-re legyőzte a Paksot Felcsúton. A hazai csapat már 2-0-ra is vezetett, amikor Böde Dániel előrement a hátvédsorból, gólt lőtt, majd kiharcolt egy tizenegyest, ám a vendégek mégis pont nélkül utaztak haza.

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 16:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia a 2., a Paks a 4. helyen érkezett erre a meccsre, és négy pont volt köztük a különbség. Ez azt jelentette, hogy ha a felcsúti csapat nyer, akkor stabilizálja a helyét a dobogón, kissé lerázza magáról ezt a vetélytársát , paksi siker esetén pedig ennek a fordítottja lett volna érvényes, azaz együttese is komolyan foglalkozhatna az éremszerzés lehetőségével.

 

Mance (77) szerezte a Puskás Akadémia első gólját
Fotó: Paksifc.hu

Az első félidő alapján ez nem tüzelte fel különösebben a vendégeket, a házigazdák viszont szemlátomást nagy összpontosítással és frissen futballoztak. Irányították a játékot, többet birtokolták a labdát, és az első félidő derekán a helyzetkihasználásukra sem lehetett panasz. A 22. percben Urblík előreadott passza után Knezevic a védők mögé kerülve balról nem kockáztatott a paksi kapus ellen, hanem átpasszolt a középen érkező Mancénak, aki berúgta a hálóba a labdát – 1-0. Két perccel később a bal oldalon a tizenhatos vonalánál csinált egy cselt, majd tett néhány lépést, és jobbal, 12 méterről laposan a bal alsó sarokba lőtt úgy, hogy a labda a kapufa tövéről vágódott a hálóba – 2-0.

 

A második félidőben többet támadott a Paks, ám a veszélyesebb helyzetek a Puskás Akadémia előtt adódtak. Egészen a 68. percig, amikor Böde Dániel kissé balra remekül vette le a labdát, majd ráfordult, és 8 méterről a hálóba zúdította. Böde közel fél év után volt újra eredményes az NB I-ben – 2-1. Hat perc múltán ismét ünnepelhettek a paksiak, Nagy Zsolt ugyanis Böde bokáját találta el a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Hahn higgadtan értékesítette – 2-2.

 

Rövid zavarodottság után válaszolni tudott a házigazda, a szabadrúgásból a kapu elé ívelt labdát Spandler középre passzolta, Plsek pedig közelről az üres kapuba pofozta – 3-2. A végén kockáztatva támadott a Paks, de az eredmény nem változott, ami azt jelenti, hogy a Puskás Akadémia biztosan a második helyen zárja a fordulót.

NB I 21. forduló

Péntek

Újpest–Diósgyőr 1-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Bogár. Gólszerző: Mitrovics (60.)

Szombat

Puskás Akadémia–Paks 3-2 (2-0), Pancho Aréna, jv.: Káprály. Gólszerző: Mance (22.), Kiss T. (24.), Plsek (81.), illetve Böde (68.), Hahn (11-esből 74.)

Kisvárda–Zalaegerszeg 17.00 (tv.: M4 Sport)

Bp. Honvéd–Budafok 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Ferencváros 14.30 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–MTK 17.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.