Böde: Én lefújnám az egészet

Ma edzésbe állt a Paks labdarúgócsapata is. A közönségkedvenc Böde Dániel szerint ez az idény már elúszott, többet lehet veszteni, mint nyerni a hátra lévő fordulókkal, ezért inkább lefújná a bajnokságot.

2020. 04. 28. 20:34
BDE Dniel; Remili Mohamed
Budapest, 2019. november 23. A gólszerzõ paksi Böde Dániel (b2), mellette csapattársa, Remili Mohamed a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Paksi FC mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. november 23-án. A Honvéd 2-1-re gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ismert protokoll szerint – kiscsoportos foglalkozás, mindenki edzésszerelésben érkezik, öltözőt nem, viszont kizárólag saját labdát használ – ma a Paks is megkezdte a közös edzéseket.

– Jobb, mint egyedül futni, de ez messze van az igazi futballtól – mondta az érdeklődésünkre Böde Dániel. – Egy-két hétig most így edzünk, aztán három hét alatt kell formába lendülni. Hát ez nem fog menni. Télen négy hetet hagyunk ki, futni olyankor is kell a pihenő alatt, most tartunk hét hétnél. Nem végezhetünk párharcokat, nem ütközhetünk, tehát éppen a speciális mozgásokat nem végezhetjük, a futballhoz szükséges izmok elgyengülnek. Attól tartok, nagyon nagy árat fizetünk a szezon befejezése érdekében, rengeteg lesz a sérülés, ami aztán a következő idényt is befolyásolja.

Böde személy szerint nem tart a járványtól, de szerinte sem lehet elég óvatosnak lenni.

– Harminchárom éves vagyok, sportolok, rám valószínűleg nincs veszéllyel a koronavírus. Ha azt mondják, hogy játszani kell, akkor játszom. De nekem is vannak szüleim, gyerekeim, akiket féltek. S azt sem zárhatjuk ki, hogy a vírus a csapatoknál is megjelenik. Amelyik játékos elkapja, azzal mi lesz? Karanténba zárják? Sőt akár öt játékost, netán az egész csapatot? Hogy lesz itt esélyegyenlőség?

Bizony olyan kérdéseket feszeget a gólerős center, amelyekre mindenki megnyugtató választ szeretne. Böde nem bízik abban, hogy rövid távon normalizálódik a helyzet, ezért ő kimondja, ami gondol:

– Szerintem le kellene fújni ezt a bajnokságot, hogy a következő aztán rendben elkezdődhessen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.