Böde és Bíró is edző nélkül megy csatába a hétvégén

A Ferencváros és a női kézilabda-válogatott kapusa, Bíró Blanka nem tudott felidézni hasnló esetet, amikor az edzője valamilyen okból nem volt ott a csapata mellett. Ma délután a Buducsnoszt Podgorica elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján ez így lesz. Érdekesség, hogy Bíró párja, a Paks csatára, Böde Dániel is edző nélkül marad a hétvégi meccsre. Bognár Györgyöt öt meccsre eltiltotta az MLSZ.

Szilágyi
2021. 03. 13. 11:30
null
Bíró Blanka reméli, hogy Elek Gábor távollétében is tovább jut a csapata a BL-ben Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya négy nappal a Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt produkált pozitív koronavírustesztet, így biztosan nem lehet ott a szombati mérkőzésén. Az FTC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója, Mihály Attila, és Duleba Norbert kapusedző helyettesíti, és sajnos arra is van esély, hogy a jövő pénteken kezdődő olimpiai selejtezőtornán sem dirigálhatja a válogatottat.

Elek Gábor, az FTC edzője és a válogatott szövetségi kapitánya a lehető legrosszabbkor fertőződött meg
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Bíró Blanka a Fradiban és a nemzeti csapatban is együtt dolgozik Elek Gáborral, a tavaly az év magyar kézilabdázójának választott kapus pályafutásában még nem fordult elő a mostanihoz hasonló eset. – Huszonhat éves vagyok, életem jelentős részét a kézilabdában töltöttem el, de még nem találkoztam a mostanihoz hasonló esettel. Mióta a Fradiban védek, mindig ott volt az edzőm a mérkőzésen. Hadd jegyezzem meg, hogy korábban (sok esetben) az edzőknek még az sem volt akadály, ha felment a láza, akkor is a sport, a csapat volt az első. Ma már a járvány alatt sokkal szigorúbbak a szabályok, és mindenki elővigyázatos. Nem szabad kockáztatni – mondta lapunknak a kapus.

Egészséges optimizmussal várják a visszavágót
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Elek Gábor hiányával előbb szombaton, majd ha addig nem javul a helyzet, a jövő heti olimpiai selejtezőtornán kell megbirkóznia a játékosoknak. A helyzet komoly, feszültségoldás gyanánt felvetettük Bírónak, hogy párjával, a korábbi fradista, jelenlegi paksi labdarúgóval, Böde Dániellel beszéltek-e már arról, hogy átmenetileg mindketten hasonló gonddal küzdenek. Böde edzőjét, Bognár Györgyöt az MLSZ öt mérkőzésre eltiltotta, Elek Gábor pedig a betegsége miatt nem segíthet a csapatán. Bíró határozottan szakmai mederbe terelte a beszélgetést. – Ez nem került szóba, a magánéletünkre gondosan ügyelünk, ami kettőnk között hangzik el, az egyébként sem tartozik a nyilvánosságra. A Buducsnoszt elleni visszavágó és természetesen az olimpiai selejtező jár a fejemben. A válogatott keretben sok a fradista, ezért is tenne jót nekünk, ha szombaton sikerélménnyel, továbbjutással tudnánk lezárni a párharcot. Jobb hangulatban mehetnénk a válogatotthoz – közölte a Fradi kapusa.

A siker érdekében Bíró a türelemre hívta fel a figyelmet. Podgoricában nem elégedtek meg a csapattársai a kétgólos vezetéssel, a szívük vitte őket előre, és ezért óhatatlanul becsúsztak hibák, és ez vezetett a 22-19-es vereséghez. – Most előrébb lennénk, ha megtartottuk volna az előnyt, de még többet akartunk, fegyelmezetlenek voltunk, kapkodtunk, és az ellenfél kihasználta a hibáinkat. A csoportmérkőzések után mindig jött a következő feladat, tudtunk javítani. Az egyenes kieséses szakaszban már csak egy javítási lehetőségünk van arra, hogy ledolgozzuk a háromgólos hátrányunkat. Nem szabad kifogást keresni, a nehézségeink ellenére is megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást – mondta Bíró. A Fradi keretéből Schatzl Nadine, Csiszár-Szekeres Klára és Pásztor Noémi is hiányzott Montenegróban. Kérdés, hogy közülük kit nevez a Ferencváros a visszavágóra, a Fradi.hu szerint mindegyik játékos szereplésére megvan az esély. A hadvezér, Elek Gábor hiánya mellett ez sem elhanyagolható. Az Esbjerg elleni idegenbeli meccsen a Fradi bizonyította, hogy tartalékosan is képes a bravúrra.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: FTC-Rail Cargo Hungaria–Buducsnoszt Podgorica 18.00 (tv: Sport 1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.