Bodó és Lékai kihagyja az Európa-bajnokságot

2020. 01. 06. 13:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A júliusban kinevezett Gulyás István szövetségi kapitány hivatalosan szombaton a Csehország elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a férfiválogatott élén. Mégsem ő volt a középpontban, Bodó Richárd és ellopta a show-t. Hetek óta lóg a levegőben, hogy vajon a sérült szegedi átlövő és a veszprémi irányító rendbe ­jön-e a január 11-i Eb-rajtig. Nos, Bodó a veszprémi vezető, Sevinger Zsolt, Lékai pedig a válogatott korábbi védőspecialistája Ilyés Ferenc mellett ücsörgött civilben az Audi Arénában a mérkőzés ideje alatt. A találkozó után a kapitány tiszta vizet öntött a pohárba egy héttel az Oroszország elleni csoportmeccs előtt. – Nem várhatja el senki, hogy félig gyógyult játékost vigyek az Eb-re – nyilatkozta Gulyás, és ezt akár vehettük úgy is, hogy kiegyenesedtek a kérdőjelek. Másnap a szövetség hivatalos honlapja is megerősítette a hírt. A ­2018-as év legjobb magyar kézilabdázójának választott szegedi balátlövő és a Telekom Veszprémmel háromszoros Bajnokok Ligája-döntős irányító is kihagyja a számunkra január 11-én kezdődő Európa-bajnokságot. Gulyás tizennyolc fős keretéből az Európa-bajnokság rajtjára 16 játékos nevezhető, a torna során a csoportkör, a középdöntő és a döntő hétvége alatt is egyaránt 2-2 cserére van lehetőség.

Bodó és Lékai távollétében a Plockban kiviruló Szita Zoltán, a Spanyolországban formába lendült Ligetvári Patrik és a harminc évesen már a rutinos játékosok közé sorolható tatabányai Balogh Zsolt szerzett látványos gólokat a csehek ellen. Mikler Roland hozta a tőle elvárhatót a kapuban, Bóka Bendegúz a lerohanásgóloknál tündökölt. A vége 27-24-es magyar győzelem, a két csapat tegnap zárt kapuk mögött újra megmérkőzött: elsősorban a szombaton kevesebbet foglalkoztatott játékosok kaptak lehetőséget a magyar válogatottban, amely ­31-22-re kikapott Csehországtól.

Groot visszatért

A 2015 és 2019 között Győrben kézilabdázó világklasszis holland irányító, Nycke Groot új csapata, a dán Odense tagjaként szombaton visszatért Magyarországra az Érd elleni EHF-kupamérkőzés erejéig. Az Odense 28-27-re győzött, a Debrecen idegenben nyert 31-30-ra a török Kastamonu ellen, a Siófok itthon verte 36-23-ra a dán Köbenhavnt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.