Hétfőn Pakson mindenki a Fehérvárnak szurkol a kupadöntőben

A labdarúgó NB I 32. fordulójában a Paks szombaton hazai pályán 4-2-re legyőzte az ezüstérmét így még nem bebiztosító Puskás Akadémiát, és az idényben szerzett 75 góljával gólrekordot állított fel a 12 csapatos érában. Amennyiben hétfőn a Magyar Kupa döntőjében a Mol Fehérvár legyőzi az Újpestet, akkor a paksiak kijutnak a nemzetközi kupaporondra, indulhatnak az ősszel debütáló Konferencia-ligában.

Magyar Nemzet
2021. 05. 01. 9:20
null
Bognár György ma is őszintén beszél a futballról Fotó: Molnár Gyula Forrás: Tolnai Népújság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A mérkőzés összképe alapján úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, a szünetben 0-1-nél is biztos voltam benne, hogy fordítani tudunk, azt viszont nem gondoltam, hogy ilyen „rossz” játékkal is sikerülhet – nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt a Paks vezetőedzője a Puskás Akadémia 4-2-es legyőzése után. – A győzelmünk annak köszönhető, hogy nyomás alatt tartottunk az ellenfelünket, így hibákra kényszerítettük. Ha nem megy a játék, akkor ez a megoldás, és ebben jók voltunk. Most az az érdekünk, hogy a Vidi megnyerje a Magyar Kupát. Nagy dolog lenne az európai porondon játszani, de alapból a negyedik helyezésünk is nagyszerű eredmény. Az elsődleges elvárás az volt, hogy maradjunk bent, aztán félévkor megfogalmaztuk, hogy legyünk ott az ötödik hely környékén, és ezt el is értük.

Mint ismert, a Konferencia-liga a 2021/2022-es szezonban rajtol 184 európai klub részvételével. Magyarországról a Magyar Kupa győztese, valamint az NB I második és harmadik helyezettje szerepelhet a harmadik számú európai kupasorozatban, ahonnan az Európa-ligát is el lehet érni. Amennyiben a biztos dobogós Fehérvár nyeri meg a Magyar Kupát, akkor a Paks is indulhat a Konferencia-ligában.

Az NSO TV arról is kérdezte Bognár Györgyöt: mennyit jelent neki, hogy már 75 gólt értek el a bajnokságban, amivel megdöntötték a Ferencváros vonatkozó rekordját a 12 csapatos érában.

– Nagyon sokat. Mindig azt szoktam mondani, hogy lőjük mi a legtöbb gólt. Ehhez mindig hozzáteszik, hogy hány gólt kaptunk, de kit érdekel, ha mi lőttük a legtöbbet. Felőlem kaphatunk hármat is, ha négyet rúgtunk – szögezte le Bognár György.

A Ferencváros a 2018/2019-es bajnokságban 72 gólt szerzett, eddig ez volt a csúcs. Az FTC a jelenlegi idényben 65 találatnál jár.

Bognár György kiváló munkát végez Pakson
Fotó: Tolnai Népújság/Molnár Gyula

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a következőket nyilatkozta:

– Slagveer helyzete döntő volt az első félidőben, ha berúgja, akkor 2-0-ra vezethettünk volna. Szerettük volna bebiztosítani a második helyünket, de volt olyan is, aki megijedt ettől a feladattól és ebből következtek a hibák. Nagyon sok helyzetet kidolgoztunk. Próbálok most pozitívan dolgozni a fiúkkal. Volt megint egy „süket” tízperces kiesésünk, de pozitívan próbálom feldolgozni a történeteket. Bízom benne, hogy a fiúk rendbe rakják magukat fejben, jól felkészülünk az utolsó mérkőzésre, és megszerezzük a második helyet a bajnokságban.

Az NB I 32. fordulójában:

csütörtökön játszották:

Diósgyőr–Újpest 0-0

MTK–Mol Fehérvár 1-3

pénteken játszották:

Paks–Puskás Akadémia 4-2

szombati műsor:

Zalaegerszeg–Kisvárda 17.00

Ferencvárosi–Mezőkövesd 19.30

vasárnapi műsor:

Budapest Honvéd–Budafok 17.00

Az NB I állása:

1. FTC 31 72 pont – már bajnok – BL-selejtező

2. Puskás Akadémia 32 55 – Konferencia-liga

3. Fehérvár 32 53

4. Paks 32 50

5. MTK 32 42

6. Kisvárda 31 42

7. Újpest 32 39

8. Mezőkövesd 31 39

9. ZTE 31 36

10. Honvéd 31 34

11. Diósgyőr 32 33

12. Budafok 31 27 – már kiesett

A záró 33. forduló programja:

május 8., szombat:

Puskás Akadémia–Budafoki MTE

Mezőkövesd–MTK

Diósgyőr–Fehérvár

Újpest–Zalaegerszeg

Kisvárda–Paks

Honvéd–Ferencváros

A Magyar Labdarúgó-szövetség a pontos időrendet később hozza nyilvánosságra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.