Bognár István parádés lövéssel jelentkezett be a forduló góljára + videó

A labdarúgó NB I 22. fordulója zárásaként a Paks 3-0-ra legyőzte a Kisvárdát. Bognár István a forduló gólját szerezte, majd adott egy gólpasszt is, a csapata pedig holtversenyben a Ferencvárossal az első lett a szerzett gólok számát tekintve.

Magyar Nemzet
2021. 02. 21. 18:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bognár István tette emlékezetessé a labdarúgó NB I 22. fordulójának utolsó mérkőzését. A Paks a Kisvárdát fogadta, azt a Kisvárdát, amely győzelme estén pontszámban befoghatta volna Mol Fehérvárt, de végül ez nem jött össze neki. Voltak kisebb-nagyobb helyzetei, de ezekkel nem élt, és végül simán kikapott. A Paks számára az volt a tét, hogy felzárkózzon a dobogót ostromlók közé, és ez a vártnál is könnyebben sikerült neki.

Az első gólt a negyedik percben Hahn János szerezte, hosszú kirúgás után kapott remek indítást Ádámtól, kiugrott a védők közül, majd csak Dombóval állt szemben, és higgadtan a kapuba lőtt – 1-0. Az első félidő hosszabbításában érkezett el a mérkőzés, és alighanem az egész forduló legszebb pillanata: a 45+2. percben szabadrúgáshoz jutott a Paks a kisvárdai kaputól mintegy 18 méterre, és Bognár István pazarul küldte a labdát a bal felső sarokba – 2-0.

A nyolcvanas években a jelenlegi edzője, egyben az édesapja, Bognár György lőtt hasonlóan szép gólokat szabadrúgásból. A második félidőben a Kisvárda nem túl sok meggyőződéssel eredt az eredmény után, ám vajmi kevés sikerrel. Sőt, egy szép ellentámadás során Böde Dániel parádésan indította Bognár Istvánt, aki nagyszerűen vette le a labdát, majd Nagy Richárdot indította, aki finom mozdulattal lőtt laposan a kapuba a várdai kapus alatt – 3-0.

Érdekesség, hogy ez volt a Paks 45. gólja ebben a bajnokságban, és ezzel ebben a tekintetben utolérte a Ferencvárost, így ők ketten szerezték a legtöbb találatot, igaz, a kapott gólokat nézve a paksiak már korántsem állnak ennyire előkelő helyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.