Bognár György a bírókat kritizálta, most piros lapot kapott

A labdarúgó NB I 24. fordulójában a Paks hazai pályán 2-2-t játszott a Mezőkövesddel úgy, hogy kétszer is egyenlítenie kellett. A mérkőzés érdekessége, hogy a paksiak vezetőedzője, Bognár György a hét közben kritikusan nyilatkozott a játékvezetők világáról, most pedig a hajrá perceiben piros lapot kapott.

Magyar Nemzet
2021. 03. 06. 19:09
Paks_Mezokovesd
A mezőkövesdiek ünnepelhettek többször a Paks elleni mérkőzésükön Fotó: Földi Imre Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyet biztosra lehetett venni: legyen bármi is a paksi csapat számára az eredmény, egy árva szót sem szól majd a játékvezetésről. A csapat vezetőedzője a nagy visszhangot kiváltott szerdai nyilatkozata után közleményben jelezte, elengedte ezt a témát, csak a saját csapatáról beszél ezentúl. A Paks és a Mezőkövesd egyébként érdekesen alakítja az egymás elleni mérlegét. A 2019–2020-as idényben a Paks volt az egyetlen csapat, amely ellen a Mezőkövesd nem tudott pontot szerezni, a tolnaiak mind a három meccset megnyerték, sőt gólt sem kaptak a matyóföldiektől (2-0, 1-0, 2-0)! Ebben a bajnokságban aztán fordult a kocka, oda-vissza a Mezőkövesd győzött (2-1 Pakson, 4-3 hazai pályán), most tehát a házigazdák nagyon szerettek volna szépíteni.

 

A mezőkövesdiek ünnepelhettek először gólt a mérkőzésen
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Ehhez képest a Mezőkövesd kezdett jobban. Nem vezetett életveszélyes akciókat, de jobban játszott, és többször jutott el eleinte helyzetecskékig, majd a 28. percben a vezetést is megszerezte: Besirovic került a bal oldalon a paksi védelem mögé, az alapvonal közeléből jobbal középre ívelt, Vutov pedig 12 méterről, kissé jobbról bal belsővel a jobb alsó sarokba lőtt – 0-1.

 

Tíz perccel később Jurina lövését védte nagy bravúrral Rácz, majd az első félidő utolsó pillanatában szintén Jurina hibázott el egy ziccert – ilyen lehetőségei a hazai csapatnak nem akadtak, sehogy sem találta a ritmust, szinte alárendelt szerepelt játszott a saját stadionjában. Bognár György a szünetben cserélt, pályára küldte a fehérvári feltámadás – ott 0-2-ről állt fel 2-2-re egyenlítve a csapat – két főszereplőjét, Szabó Bálintot és a két gólt szerző Haraszti Zsoltot is. Aktívabbá is vált a csapat, szemlátomást nagyon szeretett volna egyenlíteni, és a 62. percben Böde Dániel a hálóba is talált, csak éppen lesről, és ez nem ért gólt. Az egyenlítés azonban összejött a 75. percben: Szabó Jánossal szemben Vajda szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Haraszti lőtte a hálóba – 1-1.

Ám mielőtt a paksiak belelovalhatták volna magukat a győzelem ígéretébe, a Mezőkövesd nagyon gyorsan visszavette a vezetést: egy perccel később Besirovic középről, szabadrúgásból, 20 méterről tekerte a labdát a kapu jobb oldalába – 1-2. És még nem volt vége a hajrában látott gólpárbajnak: a 85. percben Böde fejese a felső lécről kivágódott, a kipattanóra Sajbán eszmélt a leggyorsabban, és hat méterről kapásból a jobb sarokba vágta a labdát – 2-2. A végén Pintér Attila sárga, Bognár György pedig piros lapot kapott, a jelek szerint még mindig megvolt a hatása a nyilatkozatának…

A Mezőkövesd a tizenkettedik meccsén maradt veretlen, ami klubrekord, a paksi együttes pedig ezen a héten másodszor játszott 2-2-t hátrányból.

 

 

NB I, 25. forduló

Péntek

Diósgyőr–MTK 0-0, Diósgyőr, jv.: Iványi.

Szombat

Paks–Mezőkövesd 2-2 (0-1), Paks, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Haraszti (11-esből 75.), Sajbán (85.), illetve Vutov (28.), Besirovic (76.)

Puskás Akadémia–Újpest 19.30 (tv.: M4 Sport+)

Vasárnap

Bp. Honvéd–Kisvárda 16.00 (M4 Sport+)

Zalaegerszeg–Ferencváros 18.00 (M4 Sport+)

Budafok–Mol Fehérvár 20.00 (M4 Sport+)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.