A legújabb skót vicc: ha járvány, irány Spanyolország!

Saját játékosa hozhatja kellemetlen helyzetbe a Celticet. Boli Bolingoli kiruccant Spanyolországba szórakozni, de nem vonult karanténba, sőt a hétvégén játszott. Korábban az Aberdeen került kínos helyzetbe két futballistája miatt. Skóciában áll a bál, első lépésként elhalasztják a két érintett csapat, a Celtic és az Aberdeen következő két-két skót bajnoki mérkőzését. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) még nem formált véleményt az ügyben. Ne feledjük, a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában jó esély van a Celtic–Ferencváros párharcra.

Forrás: BBC2020. 08. 11. 17:04
Hebibovic, Anel; Bolingoli, Boli
Boli Bolingoli (szemben) szánja-bánja... Fotó: Fehim Demir Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boli Bolingolinak (teljes nevén Boli Bolingoli-Mbombo) a múlt héten mehetnékje volt. Még csak nem is hazaindult, Belgiumba, hanem Spanyolországba ruccant át kicsit lazítani. Oda, abba az országba, amely a járványügyi besorolás alapján a veszélyes, piros kategóriába tartozik. Aki onnan visszatér Skóciába, annak két hétre karanténba kell vonulnia. Boli Bolingoli azonban „okosan” akarta elintézni a néhány napos hispán „bréket”, ezért hát nem szólt róla senkinek. Sőt, a balhátvéd vasárnap játszott is a csapatában a Kilmarnock elleni bajnokin (1-1).

Boli Bolingoli (szemben) szánja-bánja…
Fotó: Fehim Demir/MTI/EPA

Az eset persze kitudódott, s most áll a bál nemcsak Glasgow-ban, hanem a teljes skót futballban. Szokásos PR-fogásként Boli Bolingoli tettét megbánó nyilatkozatot tett. A Celtic továbbá sietve közölte, hogy visszatérése óta a belga játékos két negatív vírustesztet is produkált, és a klubnál nem észleltek egyetlen fertőzést sem, valamint a közleményben hozzátette, alaposan kivizsgálják a történteket, és a büntetéstől sem riadnak vissza.

A Celtic és az Aberdeen két bajnokiját elhalasztják

A skót közvéleményt ez azonban nem nyugtatta meg. Annál inkább sem, mert csupán néhány napja annak, hogy egy másik skót klub, az Aberdeen két játékosánál kimutatták a koronavírus-fertőzést, miután meglátogattak egy szórakozóhelyet. Akkor Nicola Sturgeon skót első miniszter kilátásba helyezte, hogy egy következő hasonló eset akár a bajnokság félbeszakításához is vezethet.

Nos, itt az újabb eset. A skót kormányból most Humza Yousaf igazságügyi miniszter hallatta a hangját, elfogadhatatlannak minősítve a futballisták magatartását. A Skót Labdarúgó-szövetség továbbment, közölte, kész leállítani a bajnokságot abban az esetben, ha a csapatok nem tartják be a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket. Első lépésként mindenesetre elhalasztják a két érintett csapat, a Celtic és az Aberdeen következő két-két skót bajnoki mérkőzését.

És a Fradi? Az UEFA még hallgat

Ez eddig, mondhatjuk, tanulságos sztori, amelynek azonban a magyar futballra nézve is lehet következménye. A Celtic a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában jó eséllyel összefuthat a Ferencvárossal. Ehhez a skót csapatnak az izlandi Reykjavíkot, a Fradinak pedig a svéd Djurgårdent kellene kivernie az első körben.

Az Európai Labdarúgó-szövetség egyelőre nem hallatja hangját az ügyben. Ismerve azonban az UEFA szigorát a járvánnyal kapcsolatban, előrebocsáthatjuk, a Celticre nehéz pillanatok várnak még Boli Bolingoli miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.