Bejelentette Bölöni érkezését a korábbi BEK-döntős klub

Ahogy azt már korábban valószínűsítettük, a Panathinaikosz Bölöni Lászlót nevezte ki új vezetőedzőjének. A görög Gazzetta.gr sportoldal szerint a marosvásárhelyi születésű szakember szerződése 2022 nyaráig szól.

Magyar Nemzet
2020. 10. 19. 19:45
Bölöni László
Bölöni László 2012 után tér vissza Görögországba Fotó: MTI/EPA/KOEN VAN WEEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A játékosként a Steauával 1986-ban BEK-győztes Bölöni László nem először vállal edzői munkát Görögországban: a 2011/12-es idényben a PAOK-kal ötödik helyen zárt a bajnokságban, míg az Európa-ligában túljutott a csoportkörön. A Panathinaikosszal Bölöninek idén csak a hazai sorozatokra kell koncentrálnia, mert a zöld-fehérek instabil anyagi helyzetük miatt nem indulhattak európai kupában.

Bölöni László vezetőedzőként korábban a Sportinggal portugál, a Standard Liège-zsel belga bajnokságot nyert. Legutóbb a szintén belga Gentnél vállalt munkát, ám onnan kevesebb mint egy hónap után távozott.

A Panathinaikosz húsz bajnoki címével Görögország második legeredményesebb klubja, amely 1971-ben egyetlen görög csapatként BEK-döntőt játszott – akkor Puskás Ferenc volt az athéni egyesület vezetőedzője. Az elmúlt éveket azonban kudarcok és pénzügyi nehézségek jellemezték a klubnál.

Bölöni elődje, Dani Poyatos nyáron vette át Jorgosz Donisz helyét a kispadon, ám a spanyol edző irányításával a csapat egyetlen tétmeccset sem nyert meg, és négy mérkőzés után mindössze két ponttal tizenegyedik a 14 csapatos görög bajnokságban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.