Bombagóllal harcolta ki a bennmaradást a Honvéd + videó

Az első félidő után harcra szólították fel a kispesti drukkerek a Honvéd játékosait Budafokon, néhány perccel később pedig Mohamed Mezgrani egy szép átlövésgóllal eldöntötte a meccset, amelyet a vendégek 1-0-ra nyertek meg az NB I 32. fordulójában. Ezzel az is eldőlt, hogy a Honvéd marad benn az élvonalban, és a Budafok mellett a másik kieső a Diósgyőr lesz, amely 2010 után jutott újra erre a sorsra.

Magyar Nemzet
2021. 05. 02. 18:51
Budapest Honvéd
Budapest 20210502 Budafok Honvéd FC labdarúgás NB1 foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ebben a helyzetben már nincs szükség szavakra, beszéljenek helyettünk a tettek!” Így fogalmazott a Honvéd honlapján Horváth Ferenc vezetőedző a mai meccs előtt. A képlet egyszerű volt a kispestiek szemszögéből: ha legyőzik a már kiesett, utolsó helyezett Budafokot, akkor benn maradnak az NB I-ben. Ha nem nyernek, akkor az utolsó fordulóban dől el, hogy ők vagy a Diósgyőr lesz a másik búcsúzó csapat az élvonaltól.

A végén ünnepelhettek a kispestiek Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Azokat a bizonyos tetteket sokáig hiányolhatták a nézők. Az első negyedórában alig történt valami, a 17. percben Hidi Patrik lövésénél kellett először nagyobbat védenie a budafoki kapusnak, Kovács Zoltánnak. Az első félidőben Hidi és Bőle Lukács volt a legaktívabb, utóbbi az első játékrész hosszabbításában nagy helyzetet hagyott ki, a kapu fölé emelt, bár az asszisztens amúgy is lesen látta.

A második félidő a „harcoljatok, harcoljatok” felkiáltással kezdődött, a Honvéd-drukkerek hallhatóan nem voltak elégedettek a látottakkal. Az 53. percben nyugodhattak meg kicsit: a jobbhátvéd Mohamed Mezgrani szép átlövésgóllal szerezte meg a vezetést a kispestieknek, miután a budafoki játékosok nem léptek ki rá.

A Budafok, amely múlt héten 9-2-es vereséget szenvedett a Pakstól, amelynek hatására lemondott az edzője, Csizmadia Csaba, az új szakvezetővel, Pacsi Bálinttal a kispadon nem tudott igazán nagy veszélyt kialakítani a Honvéd kapuja előtt. Így Mezgrani gólja eldöntötte nemcsak a meccset, hanem azt is, hogy a Honvéd benn marad az NB I-ben, így az utolsó fordulóban a Ferencváros elleni mérkőzésének egyetlen tétje az marad, hogy Szergej Rebrov csapata meg tudja-e dönteni az élvonalbeli pontrekordot.

Ebből természetesen az következik, hogy a Budafok mellett a Diósgyőr a másik kieső az NB I-ből, hiszen egy fordulóval a vége előtt négy pontra nőtt a hátránya a tizedik Honvéd mögött. Tehát a DVTK a 2010-es utolsó helye után újra kiesett az élvonalból, méghozzá úgy, hogy idén legyőzte mindhárom dobogóst, a Fradit, a Fehérvárt és a Puskás Akadémiát is – mindhiába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.