Botrány a Bundesligában

A Rhein-Neckar Arénában csak 77 percig volt foci, Rummenigge vigasztalta a Hoffenheim-tulajt.

Juhász Attila
2020. 02. 29. 19:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negatív futballtörténeti esemény helyszíne volt szombat délután a Bundesligában szereplő Hoffenheim együttesének otthona.

A német bajnokság tabelláján jelenleg a 8. helyen álló hazaiak a címvédő, éllovas BL-esélyes Bayern München együttesét fogadták a Rhein-Neckar Arénában.

A meccs maga különösebb izgalmakat nem hozott, a bajorok a 62. percben már féltucat lőtt gólnál jártak – nulla ellenében – a meglehetősen egyoldalú találkozó azonban néhány perccel ezután új fordulatot vett. No nem a pályán, hanem a lelátón zajlottak a döbbenetes események.

A nagyszámú vendégtábor transzparenseket emelt fel és meglehetősen durva hangnemben kezdte el szidni Dietmar Hoppot, a mérkőzést egyébként a Bayern-vezér Karl-Heinz Rummenigge társaságában megtekintő Hoffenheim-tulajdonost.

A közel 80 esztendős euromilliárdos számítógépes tudós, aki a SAP informatikai társaság társalapítója és egyben Németország egyik leggazdagabb embere, egészen elképesztő gyűlölködés céltáblája, a hírek szerint nemcsak a Bayern, hanem a dortmundi BVB ultráinak körében is.

Fotó: MTI

Az egyébként joviális idős úr kinézetű Hopp „bűne” az, hogy tőkebefektetésével a semmiből csinált egy erős Bundesliga középcsapatot a Baden-Württenbergi klubból, amely egyébként úgy istenigazából sem a Bayern, sem a Dortmund gárdájának nem valódi riválisa, mert még így sem közelítik meg ennek az egyesületnek az anyagi lehetőségei a BL elitjéhez tartozó piros fehérekét és sárga-feketékét.

Mégis a Bayern fanatikusok csapatuk hatgólos idegenbeli vezetésénél olyan hacacárét csaptak, hogy Christian Dingert játékvezetőnek gyors egymásutánban kétszer is félbe kellett szakítania a meccset.

A második, jó negyedórás kényszerszünet után nagy nehezen folytatódott a meccs, ami pedig a hátralévő játékidőt illeti, nos ilyet még nem láttunk a Bundesliga 57 éves történelme során, de talán más pályákon sem.

A két csapat játékosai ugyanis már nem fociztak, egymáshoz passzolgattak a pályán, azt a látszatot keltve, mintha csak egy bemelegítés zajlana.

Egyértelmű volt mindenki számára, hogy az igazságtalanul bántott öregúr mellett álltak ki ily módon a labdarúgók, miközben a lelátón Rummenigge vigasztalta Hoppot.

Hogy az esetnek, eseteknek – a dortmundi szélsőségesek egyes beszámolók szerint hasonló magatartást tanúsítottak a BVB-Freiburg összecsapáson – milyen további következménye lesz vagy lehet, az majd csak később dől el, ám az biztos, hogy ilyetén módon megalázni valakit, aki a saját maga tudásával szerzett vagyonát a szívéhez legközelebb álló focicsapatba fekteti, mindennek nevezhető, csak éppen elegánsnak nem, sőt kimondottan visszataszító viselkedés.

A két csapat játékosai, vezetői viszont jelesre vizsgáztak sportszerűségből.

Még akkor is, ha emiatt a meccs végén a foci már elmaradt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.