Botrány lett Manchesterben egy molinóból

A Burnley azonnal elhatárolódott és nem győzött bocsánatot kérni az incidens miatt.

Magyar Nemzet
2020. 06. 24. 7:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol élvonal, a Premier League 30. fordulójának a zárásaként hétfőn este a Manchester City 5-0-ra kiütötte a Burnley együttesét. A mérkőzés hőse az angol futball új reménysége, a húszesztendős Phil Foden volt, aki két szép gólt lőtt, de duplázott Riyad Mahrez is, az ötödiket pedig David Silva jegyezte. Ez azt is jelenti, hogy a Liverpool holnap hiába győzne a Crystal Palace ellen, matematikailag még mindig nem lenne bajnok, mert nyolc fordulóval a vége előtt „csak” 23 lehet az előnye…

A mérkőzés mellékepizódja hatalmas port kavart. Mint korábban megírtuk, a játékosok a mezük hátán a Black Lives Matter feliratot viselik, kiállva napjaink legelterjedtebb mozgalma mellett. Manchesterben az Etihad stadion fölött a kezdés pillanataiban egy repülőgép zúgott el, amely hatalmas molinót húzott maga után, rajta ezzel a felirattal: White Lives Matter Burnley, azaz a Fehér Életek Számítanak, a Burnley nyilván az aláírás rajta. A klub már a szünetben elhatárolódott, bocsánatot kért, és megígérte, hogyha kiderül, ki vagy kik állnak az akció mögött, akkor azokat örökre kitiltják a Burnley rendezvényeiről.

A listavezető Juventus idegenben legyőzte a Bolognát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában. A torinói együttes, amely a koronavírus-járvány miatti leállás óta a bajnokságban először lépett pályára, tizenegyesével szerzett vezetést, majd Paulo Dybala állította be a végeredményt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.