Botrány Milánóban, csak idő kérdése, mikor küldik el az edzőt

Antonio Conte magának kereste a bajt: győztes meccs után kritizálta a klubvezetést, pedig igazán tudhatta volna, hogy ezzel kihívja maga ellen a sorsot. Az olasz sportlapok szerint meg vannak számlálva a napjai az Internél.

Magyar Nemzet
2020. 08. 03. 9:34
null
Olasz kapitányként is lobbanékony volt Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyrehozhatatlan dühkitörésről ír az olasz szaksajtó. A La Gazzetta dello Sport, a Corriere dello Sport, a Sky Sport Italia és a Sport Mediaset szakértője is ugyanarra a következtetésre jut: Antonio Conte és az Inter útjai szétválnak a napokban. De vajon miért? Az olasz labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a dobogó második helyéért folyt öldöklő küzdelem az Atalanta és az Inter között. Idegenbeli 2-0-s győzelmével a milánói Interé lett az ezüst, ám a mérkőzés nem csak erről maradt emlékezetes.

A lefújás után Antonio Conte, az Inter edzője váratlanul éles kritikát fogalmazott meg a klubvezetéssel szemben, a szezon előtt szerződtetett edző felrótta a főnökeinek, hogy nem állták ki mellette, amikor a sajtó hevesen támadta őt. Egészen pontosan Conte azt találta mondani, hogy a klubvezetés semmilyen védelmet nem biztosított neki és a csapatának a kritikákkal szemben.

Olasz kapitányként is lobbanékony volt
Fotó: MTI

Az említett orgánumok tudni vélik, hogy ma ülnek asztalhoz az illetékesek, azaz Beppe Marotta sportigazgató és Antonio Conte. Az elválást nehezíti Conte éves fizetése, a maestro 12 millió eurót tesz zsebre szezononként Milánóban, de megemlítik, hogy ilyen mértékű presztízsveszteség mellett nem mehet el szó nélkül az Inter vezetősége. Azaz csak szakítással végződhet a mai tárgyalás.

Conte utódjai között említik Massimiliano Allegrit, aki épp Contét váltotta a Juventusnál 2014-ben. A tapasztalt edző 2011-ben bajnokságot nyert a Milannal, 2015-ben és 2017-ben a BL-döntőig menetelt a Juvéval. Jelenleg munkanélküli, csak vele kell megállapodni az esetleges szerződéséről. A másik jelölt szintén állástalan: Mauricio Pochettino legutóbb a Tottenhamnél dolgozott, irányításával a Spurs eljutott a 2019-es BL-fináléba. A Tuttosport megjegyzi, ha Pocchettino lenne a befutó, akkor Cristian Eriksen szárnyakat kapna. A januárban vásárolt dán irányító korábban 255 meccset játszott a Pochettino vezette Spursben, a fellépésein összesen 58 gólt szerzett és 75 gólpasszt adott.

S ha már Eriksen: a dán középpályás leigazolása az egyik konfliktusforrás a klub és Conte között. Több, mint 20 millió eurót fizetett érte az Inter, ennek ellenére Conte inkább Marcelo Brozovicot, Borja Valerót és Nicolo Barellát játszatta a trequartista, az irányító szerepkörben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.