Bozsik Pétert eltiltották, bánja, hogy nem mondott cifrábbakat

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága három mérkőzésre meszelte el a korábbi szövetségi kapitányt.

Magyar Nemzet
Forrás: csakfoci.hu2021. 05. 05. 13:48
Bozsik Péter
20200916 Bicske Bicskei TC - Komárom VSE NB III. Nyugati csoport 8. fordulója a Bicske Sporttelepen A képen: Bozsik Péter vezetőedző - Komárom VSE Fotó: Kricskovics Antal KRA Fejér Megyei Hírlap Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Kricskovics Antal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról már beszámoltunk, vasárnap a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában az éllovas III. Kerületi TVE feszült hangulatú találkozót játszott idegenben a Komárommal, amelyet a fővárosiak 0-1-ről fordítva nyertek meg 2-1-re. A lefújás után a III. Kerületi TVE stábjához tartozó Shane Tusupot – a háromszoros olimpiai bajnok úszó korábbi trénerét és férjét – úgy kellett lefogni, hogy ne menjen neki az őt sértegető drukkereknek.

A találkozón Szalai László játékvezető a hazaiaktól két, a vendégektől egy játékost kiállított, és a 69. percben Bozsik Péternek, a Komárom vezetőedzőjének – a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának, az M4 Sport állandó szakértőjének – is felmutatta a piros lapot. A szakvezetőt a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága kedden három mérkőzésre eltiltotta. Bozsik Péter ezután nyilatkozott a Csakfoci.hu portálnak, és a szavai nem arról tanúskodnak, hogy megbánta volna a tettét, amiért piros lapot kapott – sőt!

– Semmi különös nem történt, nehezményeztem egy játékvezetői döntést, ezért kiállított a játékvezető. Ilyenkor nem túl irodalmi stílusban beszél az ember, de nem volt vészes. Bele sem merek gondolni, ha úgy igazából elengedem magam, akkor lehet, három évet kapok. Kíváncsi lennék arra, hogy a játékvezető mikor vezethet legközelebb. Nem tudom, mi került be a jegyzőkönyvbe, de már nem is érdekel. Már akkor sem tartottam jogosnak a kiállítást, hiszen meggyőződésem szerint rossz ítéletet hozott a játékvezető, mint ahogy több ilyen ítélete is volt a mérkőzésen. Megbántam, hogy nem mondtam még cifrábbakat. Most már mindegy, majd legközelebb, de ezt csak poénból mondtam.

Az nem teljesen egyértelmű, hogy csak utolsó mondatával viccelt-e Bozsik Péter, az utolsó előttit vajon komolyan gondolja-e, de a szövegértés alapján azt bizony igen.

Bozsik Péter itt egy korábbi, Bicske elleni mérkőzésen. Valamit itt sem értett...
Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Kricskovics Antal

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.