Bravúr is kell a sikerhez a hazai Eb-n

Magyar Nemzet
2019. 08. 23. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyű vagy nehéz a csoport – hamarosan kiderül. Ha a magyar női válogatottnak nem sikerül az első négy hely valamelyikét elcsípnie, akkor nagyon nehéz, de erre ne is gondoljunk. Ma Észtország ellen kezdi meg Budapesten az Európa-bajnokságot, majd játszik a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal, végül a hollandok ellen fejezi be a csoportmeccseket. Az észtek újoncok az Eb-n, ám Jan de Brandt magyar szövetségi kapitány szerint hiába ők tűnnek a leggyengébbnek a hatos mezőnyben, fiatal játékosok alkotják a csapatukat, akik nagyon jók a támadásban. A hollandok kiemelkednek a csoportból, rutinos játékosaik a világ legjobb csapataiban röplabdáznak. A másik három együttest a magyar válogatott legyőzte az utóbbi években, ugyanakkor nem szabad félvállról venni őket.

– A legmagasabb szintű szakmai munka zajlik a riválisoknál, akik nyilván rendkívül felkészülten érkeznek majd Budapestre – szögezte le a 60 éves belga szakember, aki nagy jelentőséget tulajdonít annak a ténynek is, hogy a vetélytársak közül négynek is olasz szövetségi kapitánya van, ami garancia a színvonalra.

A válogatott célja a csoportból való továbbjutás, azaz a legjobb 16 közé kerülés, ehhez az első négyben kell végeznie. Ez nem elérhetetlen álom, a negyeddöntőbe kerüléshez viszont már biztosan bravúrra lenne szükség. Ha a csapat eléri a nyolcaddöntőt, ugyancsak hazai pályán vívhatja azt az A csoport valamelyik tagjával úgy, hogy a csoportgyőztes a másik hatos negyedikjével, a második a harmadikkal csap össze a nyolcba kerülésért. Amennyiben a magyar és az ugyancsak házigazda török válogatottnak egymás ellen kellene játszania, az európai szövetség módosítja a párosításokat úgy, hogy mindkét együttes hazai környezetben folytathassa a szereplését.

A negyedik helyen végezve a nyolcaddöntőben jó eséllyel a világbajnok szerb csapat érkezne Budapestre, amit jó lenne elkerülni, mert a magyar együttesnek csak úgy lehet reális esélye a negyeddöntőre. A ma kezdődő és szep­tember 8-ig, Budapest mellett három további helyszínen – Ankarában, Lódzban és Pozsonyban – sorra kerülő kontinenstorna az első, amelyen 24 válogatott vehet részt, a magyar csapat sorozatban harmadszor lehet ott a tornán, 2015-ben a 12., tavalyelőtt a 15. helyen végzett. A negyeddöntőknek Lódz és Ankara ad otthont, a végjáték küzdelmeit a török fővárosban rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.